Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

NEWSLETTER ΒΕΑ: "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜμΕ"




 Οικονομικά νέα

 
Μείωση φόρων για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους
Μικρότερο φόρο θα καταβάλουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι  (εμποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες). Αιτία –πέρα από την προφανή συρρίκνωση εισοδημάτων ελέω πανδημίας- είναι η ταυτόχρονη εφαρμογή διατάξεων που προβλέπουν μειώσεις συντελεστών στη φορολογία εισοδήματος, αλλά και μη επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
 
- Μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος μέχρι τα 10.000 ευρώ.
- Ο συντελεστής φόρου 29% που εφαρμοζόταν στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 20.000.01 έως τα 30.000 ευρώ μειώνεται στο 28%.
- Ο συντελεστής φόρου 37% που ίσχυε για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 30.000.01 έως τα 40.000 ευρώ περιορίζεται στο 36%.
- Ο συντελεστής φόρου 45% που εφαρμοζόταν για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ μειώνεται στο 44%.

Με τις ανατροπές αυτές, το κέρδος που προκύπτει ξεκινά από 360 ευρώ και φτάνει έως 1.300 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι δηλώνουν ετήσια καθαρά κέρδη έως 20.000 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένων και αυτών οι οποίοι δηλώνουν ζημιές αλλά λόγω εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης υποχρεούνται να εμφανίζουν κατ’ ελάχιστον 3.000 ευρώ ετήσιο καθαρό τεκμαρτό κέρδος).

Για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ και έως 500.000 ευρώ οι μειώσεις φόρου θα κυμανθούν από 1.300 έως και 6.100 ευρώ.

Η φορολογική υποχρέωση ενός επαγγελματία, ψαλιδίζεται και άλλο, καθώς δεν εισπραχθεί από την Εφορία η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Επιλογή ασφαλιστικών εισφορών για το 2021
Σε λειτουργία μπαίνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες , αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα θα ανοίξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα παραμείνει διαθέσιμη έως τέλος Ιανουαρίου.
Περίπου 1,5 εκατομμύριο μη μισθωτοί θα κληθούν να επιλέξουν μια από τις έξι ασφαλιστικές κατηγορίες. Το κατώτατο επίπεδο εισφορών ανέρχεται σε 210 ευρώ τον μήνα, εκ των οποίων τα 55 ευρώ αφορούν σε εισφορές υγείας και τα 155 σε εισφορές κύριας σύνταξης (ΕΦΚΑ).

Καταβολή δώρου Χριστουγέννων από το κράτος
Την διαδικασία καθορισμού του μέρους του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων που θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό στους εργαζομένους προβλέπει σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ χθες αργά το βράδυ. Η ΚΥΑ αναφέρει ότι το δώρο από την πλευρά του κράτους θα καταβληθεί σε δυο δόσεις. Η πρώτη θα αφορά το διάστημα έως 30-11-20 και θα δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου και η δεύτερη το μήνα Δεκέμβριο που θα δοθεί έως 31/01/21 σύμφωνα με την ΚΥΑ, ενώ η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να εξοφληθεί έως 15 Ιανουαρίου. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΒΕΑ
 
Διαδικασία κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις -εργοδότες που εντάσσονται πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας
Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών για το πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Ολόκληρη η απόφαση στην ιστοσελίδα του ΒΕΑ
 
Αναδρομικά : Παράταση στις αιτήσεις για τις συντάξεις θανόντων
Ομαλά εξελίσσεται η υποβολή των αιτήσεων των κληρονόμων των θανόντων συνταξιούχων για την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί στον e-ΕΦΚΑ 183.028 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε 137.047 αποβιώσαντες συνταξιούχους. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κληρονόμων, η διοίκηση του e-EΦΚΑ αποφάσισε την ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής έως την προσεχή Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.

 
Θέματα αγοράς

Η νέα ρύθμιση για τις μειώσεις ενοικίων
Μόλις το 20% των ενοικίων που οφείλουν δικαιούνται να καταβάλουν στους ιδιοκτήτες τους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του νέου έτους οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές την περίοδο των εορτών, με κρατική εντολή.
Η κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση των ενοικίων κατά 80% για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες των εκμισθούμενων ακινήτων θα υποστούν και πάλι εισοδηματικές απώλειες, αλλά όσοι είναι φυσικά πρόσωπα θα έχουν και οφέλη με τη μορφή αποζημιώσεων και φοροαπαλλαγών, τα οποία μάλιστα θα είναι μεγαλύτερα από τις απώλειες, σε όσες περιπτώσεις τα μηνιαία ενοίκια ξεπερνούν κατά πολύ τα 1.000 ευρώ! Το μέτρο θα εφαρμοστεί στο πρώτο δίμηνο του 2021 ανεξαρτήτως του εάν οι επιχειρήσεις λειτουργούν ή όχι εκείνη την περίοδο, με στόχο να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου