Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|12-14.12.20

 



ΣΕ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5486/Β/12-12-2020 η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 80189 με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.  Τα μέτρα μεταξύ άλλων προβλέπουν:
- την απαγόρευση μετακίνησης εκτός Περιφερειακής Ενότητας ή Περιφέρειας.
 
- τη διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).
- την επέκταση του ωραρίου  των καταστημάτων τροφίμων  έως τις 21:00 μμ αντί 20:30.
 
Διαβάστε  αναλυτικά το  ΦΕΚ 5486/Β/12-12-2020
 
 
ΑΑΔΕ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Επιστροφές φόρου συνολικού ύψους 42,841 εκατ. ευρώ συμψηφίστηκαν με οφειλές από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ για 227.887 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι εισέπραξαν ενοίκια μειωμένα κατά 40% από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο λόγω των μέτρων στήριξης που τέθηκαν σε ισχύ για να αντιμετωπισθεί η πανδημία. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Παράλληλα από τον έλεγχο των δηλώσεων Covid που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, εντοπίστηκαν περίπου 75.000 περιπτώσεις ιδιοκτητών που εμφανίζονται να έχουν εισπράξει μειωμένο ενοίκιο από τους ενοικιαστές τους χωρίς όμως να δικαιούνται μείωση κατά 40% του ενοικίου γιατί δεν ανήκουν στους πληττόμενους.
 
 
ΕΝΦΙΑ 2015 : ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΞΕΧΑΣΑΝ» ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ
Ειδοποιητήρια σε χιλιάδες επιχειρήσεις, που έχουν ξεχάσει να δηλώσουν ακίνητα που είχαν στην κατοχή τους το 2015, ως όφειλαν, και έτσι δεν είχαν πληρώσει τον αναλογούντα ΕΝΦΙΑ έχει ετοιμάσει να στείλει η ΑΑΔΕ . Η συγκεκριμένη χρονική συμπίπτει και με το τέλος της προθεσμίας, ώστε οι υποθέσεις αυτές να μην παραγραφούν.  Σε εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή επισημαίνεται ότι οι εφορίες στις οποίες υπάγονται οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε κατ΄ εκτίμηση υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ που δεν έχει καταβληθεί και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια πληρωμής θα αναρτηθούν πολύ σύντομα στους λογαριασμούς που διαθέτουν στο TAXISnet.
Αναλυτικά η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ
 
 
ΕΡΓΑΝΗ: ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΧΑΘΗΚΑΝ 29.933 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Οι απολύσεις που επικράτησαν κατά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, πριν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για καθολικό lockdown, ήταν αρκετές για να διαμορφώσουν αρνητικά το ισοζύγιο στην αγορά εργασίας, τον προηγούμενο μήνα. Έτσι, σύμφωνα και με το σύστημα «Εργάνη», χάθηκαν 29.933 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, με την επίδραση της πανδημίας και των συνεπειών της, όσον αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσής της, να είναι καταλυτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσλήψεις περιορίστηκαν σε 119.575, λιγότερες κατά 89.008 σε σχέση με τις 208.583 πέρυσι. Αντίστοιχα, οι απολύσεις έφτασαν τις 149.508, περιορισμένες κατά 89.634 συγκριτικά με τις 239.142 που είχαν καταγραφεί πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου