Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο κορωνοϊός δε πρέπει να κλείσει ούτε ένα φούρνο


Αποτέλεσμα εικόνας για κορωνα ιος


Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και αυτοσυγκράτηση την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι του κλάδου μας  λόγω των έκτατων μέτρων που έχουν παρθεί για την προστασία του πληθυσμού από την έξαρση του κορωνοϊού (COVID-19) στη χώρα μας.

Είναι γεγονός ότι και τα καταστήματα όπως τα δικά μας που παραμένουν ακόμη ανοιχτά, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στην αγορά της  χώρας μας, πέρα από όσους υποχρεώθηκαν να τα κλείσουν λόγω των έκτατων μέτρων. 

Απαιτείται, εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου στην οικονομική ζωή της χώρας μας με επαρκή μέτρα οικονομικής στήριξης και για τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που ήδη βιώνουν τις πρώτες συνέπειες και σε οικονομικό επίπεδο.

 Οι ίδιοι, μπορεί να βρεθούν για πολλές μέρες εκτός εργασίας, είτε για προληπτικούς λόγους, είτε για λόγους ανάρρωσης. Μπορεί να χρειαστεί να μείνουν οι ίδιοι ή και άλλα μέλη της οικογένειάς τους που είναι εργαζόμενοι στο σπίτι, να φροντίσουν τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους κλπ. Να μη μπορούν να εργαστούν σε μια περίοδο που οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι ήδη πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων τους. Ορισμένοι μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν τον φούρνο τους, ως αποτέλεσμα των έκτακτων μέτρων που σωστά ανακοινώνονται. Επομένως χρειάζεται να στηριχθούν, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Για όλα τα παραπάνω, για τους αυτοαπασχολούμενους ιδιαίτερα για αυτούς με ατομικό ετήσιο εισόδημα ως 12.000, διεκδικούμε:

·         Την απαλλαγή τους από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. 
·         Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο
·         Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.
·         Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά  και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού κλπ
·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.
·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν άμεσα στην επιχείρησή τους
·         Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για όσους κλείνουν αναγκαστικά τις επιχειρήσεις τους λόγω των γενικών μέτρων πρόληψης
·         Την απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους ως ενίσχυση.
·         Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου, για εισοδήματα ως και 12.000 ευρώ το χρόνο και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην εκτιναχθούν για μία ακόμα φορά τα χρέη τους.

Ως Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών  απαιτούμε να παρθούν όλα αυτά τα μέτρα που χρειάζονται έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κλείσει ούτε ένας συνάδελφος  το μικρομάγαζό του, θύμα του κορωνοϊού.

Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνούν με τον σύλλογό τους για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, υγείας ή διαβίωσης, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Με την συλλογικότητα να βγούμε δυνατοί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, παλεύοντας για την ζωή που μας αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου