Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΒΕΑ 28-30/3

ΥΠΟΙΚ : ΠΑΡΑΤΑΣΗ 2,5 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Κατά 75 ημέρες αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών για πληττόμενες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένων και επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στους πληττόμενους ΚΑΔ τον Απρίλιο), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Δείτε αναλυτικά τις ρυθμίσεις
 

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΔ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθενται άμεσα σε ισχύ οι αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, με τις οποίες διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των ευνοϊκών μέτρων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εξάπλωσης του κορoνοϊού. Ειδικότερα, αναστέλλεται η είσπραξη της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και των βεβαιωμένων οφειλών από χρεωστικές δηλώσεις ΦΠΑ, και για τις επιχειρήσεις των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα, από ενεργό κατά την 20η Μαρτίου 2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας που περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020.

ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σε παρατάσεις προθεσμιών υποβολής δηλώσεων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου και κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, και με στόχο, όπως αναφέρεται, την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών- φοροτεχνικών στην πρωτοφανή δοκιμασία που περνούν αυτήν την περίοδο, ώστε να επικεντρωθούν στην εκπλήρωση των δηλωτικών υποχρεώσεων οι οποίες είναι κρίσιμες για τη στήριξη της οικονομίας.
Δείτε ποιες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων παρατείνονται.

ΔΝΤ: ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ 
Είναι ξεκάθαρο τώρα ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση, το ίδιο κακή ή και χειρότερη από αυτή του 2009, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μετά τη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου του - της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής (IMFC) - για τις πρωτοφανείς προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορονοϊού. «Προβλέπουμε ανάκαμψη το 2021 - πιθανόν να είναι και σημαντική, αλλά μόνο αν πετύχουμε να περιορίσουμε τον ιό παντού και να αποτρέψουμε τα προβλήματα ρευστότητας να γίνουν πρόβλημα φερεγγυότητας», τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου.
 
 
ΔΝΤ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Η πανδημία του κορονοϊού θα οδηγήσει σε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής το 2020, δήλωσαν κορυφαίοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσθέτοντας ότι «ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός χωρών» χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Λεσέτια Γκανγιάγκο, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι το ΔΝΤ διερευνά περαιτέρω επιλογές, πέραν των παραδοσιακών δανείων που χορηγεί, για να περιορίσει τις ελλείψεις συναλλάγματος που αντιμετωπίζουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗΝΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με τις λεπτομέρειες για την παράταση της προθεσμίας καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, καθώς και για την παράταση καταβολής δόσεων ρύθμισης εργοδοτών.  Σύμφωνα με την ΚΥΑ, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους μηνός Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, οι οποίες, πλέον, δύναται να καταβληθούν έως 30/9/2020 και έως 31/10/2020, αντίστοιχα. Παράλληλα, δίνεται τρίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων εργοδοτών-επιχειρήσεων, οι οποίες ήταν απαιτητές στις 31/3/2020, καθώς και όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης και η εξόφλησή τους θα αρχίσει από την 1η Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου