Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΑΑΠΠ


Συνάδελφοι,

Η φετινή εκλογική  Διαδικασία της Συντεχνίας  Αρτοποιών Αθηνών  πραγματοποιείται εν μέσω ανατιμήσεων που δυσκολεύει την επιβίωση μας. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια ήρθαν για να μείνουν. Ξέφτησαν οι δικαιολογίες που τις απέδιδαν πότε στον πόλεμο στην Ουκρανία και πότε στην πανδημία.

Η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται παρά το ρετουσάρισμα που επιχειρεί η κυβέρνηση ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων. Δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ο εκβιασμός για ρυθμίσεις «με το πιστόλι στον κρόταφο» θα συνεχίζουν να απομυζούν το λαϊκό εισόδημα με αυξημένα επιτόκια. Μέσα σε όλα η προκλητική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών 

Η πανδημία και  οι ιώσεις είναι ακόμα εδώ, με ένα σύστημα Δημόσιας Υγείας σμπαραλιασμένο από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής.

Οι λογαριασμοί στην ενέργεια χτυπούν κόκκινο. Τα ψίχουλα των επιδοτήσεων δεν αρκούν για να «σώσουν την παρτίδα. Οι ανατιμήσεις στα άλευρα και τις πρώτες ύλες της αρτοποιίας συνεχίζονται. Οι εφοπλιστές, οι εταιρείες καυσίμων και οι αλευροβιομήχανοι πλουτίζουν. Πέρα από τις χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων που εξασφαλίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο οι "αναπτυξιακοί" νόμοι και το ταμείο ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Έτσι θα πραγματοποιηθεί η πολυδιαφημιζόμενη "επιστροφή στην ανάπτυξη’’.

Τα μικρά οικογενειακά αρτοποιεία που αποτελούν την πλειοψηφία του κλάδου, κρατήσαμε την τιμή του ψωμιού σταθερή για χρόνια. Παρά τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα που μας εξοντώνουν, την αύξηση του ΦΠΑ στο ψωμί κατά 6%, την  ακριβότερη ενέργεια, τις ακριβότερες πρώτες ύλες μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι και εκατοντάδες συνάδελφοι μας έβαλαν λουκέτο.

Την ευθύνη για τις ανατιμήσεις στο ψωμί την έχει η κυβέρνηση που με την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή της πολιτική τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και ζητά από όλους εμάς  να «σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι».

Την ιδιά ώρα οι ανακατατάξεις στον κλάδο συνεχίζονται. Οι μεγάλες επιχειρήσεις στοχεύουν στην άρση των περιορισμών στην διάθεση του ψωμιού και στην προώθηση της βιομηχανοποιημένης κατεψυγμένης ζύμης. Οι μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες της αρτοποιίας βρίσκεται σε  ασφυκτικό κλοιό, κάτω από αδυσώπητο ανταγωνισμό, φορτωμένες άγρια φορολογία, ακριβότερη ενέργεια, ακριβότερες πρώτες ύλες. Έτσι οδηγούνται μοιραία στην μετατροπή τους σε πρατήριο του αρτοβιομήχανου ή στο λουκέτο.

Έχουμε πια πείρα! Η πολιτική τους δοκιμάστηκε!

Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων ανάμεσά τους και αρτοποιοί και όσοι αντέξουμε θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με εξοντωτικά ωράρια, με μόνιμο άγχος, με κουτσουρεμένο εισόδημα, με το φόβο της κατάσχεσης. Ανάπτυξη για λίγους, που δεν χωρά τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών αρτοβιοτεχνών, τις ανάγκες των ίδιων και των παιδιών μας.

Συνάδελφοι,

Μπροστά στα προβλήματα που οξύνονται ποιος είναι ο ρόλος των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Μπορεί να συνεχισθεί η ίδια τακτική απαξίωσης της συλλογικής πάλης και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ακολουθούν οι πλειοψηφίες;

Σε τι θα μας ωφελήσουν οι «κοινωνικοί διάλογοι», και η υπονομευτική τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ;

Τι έχουμε να κερδίσουμε από τα πολυδιαφημισμένα αναπτυξιακά προγράμματα που ποτέ δεν φτάνουν στα μαγαζιά μας;

Εμείς λέμε ότι χρειάζεται άλλη κατεύθυνση. Μόνο η αγωνιστική προοπτική αποτελεί διέξοδο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

 

Χρειαζόμαστε σωματεία και ομοσπονδίες που να ενισχύουν την συλλογική διεκδίκηση και τους αγώνες. Οι διαπραγματεύσεις και οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση αποπροσανατολίζουν και απογοητεύουν όταν αναγορεύονται σε μονόδρομο.

 

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών επανειλημμένα έχει καταδείξει ποιος ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση. Τις  πολιτικές που απορρέουν από την Ε.Ε όπως η περιώνυμη «πράσινη μετάβαση». Έχει ξεσκεπάσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και έχει ενημερώσει τους συναδέλφους με όποιες δυσκολίες στην επικοινωνία μας μπορεί να υπάρχουν.

 

ΗΡΘΕ  Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ –ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΆΔΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΥΓΙΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΜΕ ΕΜΑΣ

 

Σε αυτό το κίνημα  έχουν θέση και συμφέρον να μπουν και να παλέψουν οι μικροί βιοτέχνες αρτοποιοί,  αυτοί  που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση μέσα από τα μαγαζιά τους, τους φούρνους της γειτονιάς της πόλης και του φούρνου του χωριού. Χρειάζεται ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που υπηρετούν στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις αλυσίδες, τους βιομηχάνους που έχουν στόχο την καταστροφή μας πετώντας μας έξω  από την αγορά προς όφελός τους. Χρειάζονται αγώνες για τα προβλήματα που οξύνονται μαζί με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολουμένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

 

Στα πλαίσια αυτά και με αφορμή τις  εκλογές 12 & 13 Φεβρουαρίου της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθήνας  η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλεί  τους συναδέλφους να  στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας, να στηρίξουν το αγωνιστικό  ψηφοδέλτιο   τόσο με  την ψήφο τους όσο και με  την ενεργή παρουσία  και δράση τους μέσα στο κίνημα

 

Απέναντι σε όλα αυτά, τώρα είναι η ώρα ο κάθε συνάδελφος  κάνοντας το πρώτο βήμα με την στήριξη του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Κίνησης. Να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, που θα βάζει εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές που μας οδηγούν στην ανασφάλεια και στο λουκέτο!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

Για τον κλάδο

ü  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

ü  Κατάργηση του ΦΠΑ στο βασικότερο διατροφικό προϊόν της Ελληνικής οικογένειας  αυτό του ψωμιού.

ü  Κατάργηση όλων των ειδικών φόρων και ΦΠΑ στην ενέργεια που χρησιμοποιούμε στα μαγαζιά μας, σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο κίνησης, ηλεκτρική ενέργεια.

ü  Δραστική μείωση στην τιμή της κιλοβατώρας (τουλάχιστον στα επίπεδα Αυγούστου 21) και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου για τις μικρές επιχειρήσεις.

ü  Καμία διακοπή ρεύματος σε συνάδελφο που αδυνατεί να ανταποκριθεί και να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς.

ü  Επιστροφή αφορολόγητου στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. 

ü  Καμία κατάσχεση επιχειρηματικού εξοπλισμού σε συνάδελφο και διαγραφή χρεών σε τόκους και προσαυξήσεις σε εφορία και τράπεζες. Επιπλέον 30% για τους εν ενεργεία και 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

ü  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και να δοθεί επιδότηση ενοικίου για τα μικρά αρτοποιεία.

ü  Διαγραφή τόκων  και προστίμων για χρέη στην ατομική ασφάλιση.

ü  Όχι στην  σύνδεση της ασφαλιστικής μας εισφοράς με το ύψος του πληθωρισμού.

 

 

Διεκδικούμε άμεσα

 

ü  Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων.  Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και  του 50% για όσους αυτοαπασχολούμενους έβαλαν λουκέτο.

ü  Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής  ασφάλισης. Επίσης τη διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά  την εισφορά υγείας.

ü  Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

ü  Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

ü  Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

ü  Επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων ενέργειας με αποδέσμευση της χώρας από το χρηματιστήριο ρύπων για την ενέργεια.

 

Για την Δημόσια Υγεία.

 

ü  Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.

ü  Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü  Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις κτλ.

ü  Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.

 

Για την κοινωνική ασφάλιση.

 

ü  Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

ü  Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

ü  Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου