Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΤΖΟΓΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ & ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

 




Για ακόμη μία φορά γίναμε οι μάρτυρες  της εγκληματικής πολιτικής που στον βωμό του κέρδους και  μετρώντας την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, να οδηγεί την χώρα σε ακόμη μία πολύνεκρη τραγωδία.  Στην αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε στα Τέμπη επιβαίνανε τα δικά μας παιδιά, που θυσιάστηκαν στα κέρδη των ιδιωτικοποιήσεων και των μεγαλοεπενδυτών. Το λιγότερο που νοιώθουμε είναι να μας κατακλύζει η αγανάκτηση και η οργή.

Αγανάκτηση διότι δεν εισακούστηκαν οι εν αγωνιώδεις φωνές των εργαζομένων  του ΟΣΕ για τις εγκληματικές όπως αποδείχτηκε ελλείψεις ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών. Οργή  για την μεταφορά των ευθυνών τους στο ανθρώπινο λάθος. Το ίδιο κάνανε στην Μάνδρα, το ίδιο στο Μάτι και όπου αλλού  συνεχώς το μάρμαρο να το πληρώνει ο φτωχός λαός με την ίδια του την ζωή. Δυστυχώς όμως έχουν ήδη  μαζευτεί πάρα πολλά.  

 Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα έγκλημα  προδιαγεγραμμένο. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί. Κανείς από την Κυβέρνηση αλλά και όσους Κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, μετά από τις τόσες καταγγελίες των εργαζομένων για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου,  δεν δικαιούται να λέει  ότι «δεν γνώριζε» .

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών εκφράζοντας την συμπαράσταση στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών καλώντας τους συναδέλφους την Κυριακή 5 Μαρτίου στην κεντρική τους κινητοποίηση στο σύνταγμα στις 11:00. Είναι το λιγότερο από εμάς.

Ζητάμε:  Να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες αυτού του δυστυχήματος. Να μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι, γιατί τα ερωτηματικά είναι αμείλικτα :

Πως είναι δυνατόν να λειτουργούν οι σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς τα απαραίτητα συστήματα ελέγχου?

Πως είναι δυνατόν η ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τις γραμμές, που καταγράφει εκατομμύρια ευρώ κέρδη να μην έχει πάρει ούτε τα ελάχιστα μετρά για την ασφαλή διέλευση των τραίνων?

Πως είναι δυνατόν πολιτικοί προϊστάμενοι και εταιρία να μην άκουγαν τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής των δρομολογίων?

Αρκετά ματώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα κέρδη των  εταιριών .

Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι

Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε το  πόρισμά της «Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων» που έχει εκδοθεί από τα χείλη του Πρωθυπουργού πριν καν αυτή η επιτροπή συσταθεί .

Γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι  η λογική που λέει «θα λογαριαστούμε μετά» το μονό που εξασφαλίζει είναι χρόνο στην εκάστοτε Κυβέρνηση για να χειριστεί την δυσαρέσκεια και την οργή του κόσμου.  κατά το πως την συμφέρει, και στο τέλος να μην παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Απαιτούμε:

Να αποδοθούν εδώ και τώρα οι πραγματικές ευθύνες σε αυτήν την  αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου