Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντιληφθούμε το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Η  κρίση φέρνει πόλεμο και ο πόλεμος πιο μεγάλη κρίση.

Πριν ακόμη ηχήσουν  τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή της Ουκρανίας  η  κατάσταση είχε ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Η ακρίβεια που ήρθε για να μείνει τώρα παίρνει δραματικές διαστάσεις λόγω των εξελίξεων.  Στην πρώτη γραμμή του φαινομένου είναι όλα αυτά από τα οποία εξαρτάτε ο κλάδος μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται και άλλα στρώματα και κλάδοι. Ενέργεια, σιτηρά και σπορέλαια με μία σειρά προϊόντων που εξαρτώνται από αυτά , θίγονται άμεσα από τον πόλεμο.  

Διαβάσαμε δημόσιες τοποθετήσεις σε διάφορα ειδησεογραφικά μέσα  του πρόεδρου της ομοσπονδίας μας κ. Μούσιου όπως αποτυπώθηκαν και στην εφημερίδα των αρτοποιών όπου μεταξύ άλλων ανάφερε ότι στην χώρα μας υπάρχει επάρκεια σιτηρών για ένα διάστημα 40 με 50 ημερών καθώς επίσης ότι στην χώρα μας το ουκρανικό σιτάρι καλύπτει το 20% των αναγκών μας, χωρίς να γνωρίζουμε μετά που θα φτάσουν οι τιμές.

Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν οι συγκεκριμένες δηλώσεις και οι αλευροβιομηχανίες της χώρας μας δείχνουν για ακόμη μία φορά το γνωστό τους πρόσωπο. Αυτό του λύκου που στην αναμπουμπούλα χαίρετε. Νέες αυξήσεις στα άλευρα ειδικώς στα μαλακά την ώρα που στις αποθήκες τους υπάρχουν αποθέματα σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου μας κ. Μούσιου. Καταγγελίες συναδέλφων για απαίτηση προπληρωμένων παραγγελιών. Παραγγελίες που παραδίδονται μισές. Έλλειψη κάθε πληροφόρησης για το τι πραγματικά συμβαίνει που οδηγεί σε πλήρη αβεβαιότητα δίνοντας τροφή στα χρηματιστηριακά  τους  παιγνίδια στην πλάτη την δική μας και της ελληνικής οικογένειας.

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καταγγέλλει κάθε προσπάθεια αισχροκέρδειας που συμβαίνει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων συμπεριλαμβανομένων και εμάς κάτω από αυτές τις παγκοσμίως δύσκολες συνθήκες. Αναρωτιόμαστε εάν η κατάσταση οξυνθεί και άλλο τι να περιμένουμε από όλους αυτούς που κρατάνε στα χέρια τους την οικονομία και τις διατροφικές μας ανάγκες στην  χώρα; Πόσο ακόμη θα θησαυρίζουν στις ανάγκες της φτωχής και δοκιμαζόμενης λαϊκής  οικογένειας;  

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της χώρας  την στιγμή που αφήνει τα κοράκια να αλωνίζουν στην αγορά με νόμους παρωδία δήθεν για την πάταξη της αισχροκέρδειας,  την ίδια ώρα αφήνει υπονοούμενα μέσω στελεχών της ότι οι φούρνοι είναι αυτοί που αισχροκερδούν.

Περιμένουμε επιτέλους την αντίδραση της Ομοσπονδίας μας καθώς και των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου σε όλα αυτά με ουσία και όχι χαϊδολογήματα και ψιθυριστές φωνές. 

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ψωμί φθηνό και ποιοτικό στο τραπέζι της λαϊκής οικογένειας όπως έκανε ο κλάδος όλα αυτά τα χρόνια των κρίσεων  και μπορούμε να  κοιτάμε στα μάτια τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και πορευτήκαμε μαζί του  δεκαετίες ολόκληρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου