Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

 


Ασφυκτική γίνετε η κατάσταση στα μαγαζιά μας με το κύμα ανατιμήσεων να σπάει κόκαλα. Όσο και αν προσπαθεί η Ομοσπονδία μας να καθησυχάσει τις φωνές απόγνωσης των συναδέλφων, με πρόσχημα τα δήθεν ευνοϊκά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση  όσον αφορά τις επιδοτήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

 

Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες (άλευρα, ηλιέλαιο) το δυσθεώρητο κόστος της ενέργειας πολλαπλασίασαν τα έξοδα των αρτοποιείων. Η ανάλγητη φορολογική πολιτική που συνεχίζεται αμείωτη διόγκωσαν παραπέρα τα προβλήματα όλων των συναδέλφων. Τα χρέη και τα αδιέξοδα των προηγούμενων  χρόνων γίνονται βουνό.

 

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι ανατιμήσεις στην τιμή του ψωμιού δεν είναι δική μας επιλογή.

 

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει στην προστασία της τα κέρδη των μονοπωλίων χρόνια τώρα. Γι αυτό στην αλυσίδα στάρι - αλεύρι – ψωμί το μάρμαρο το πληρώνουν τα μικρά  οικογενειακά αρτοποιεία και οι καταναλωτές. Για αυτό οι αναπτυξιακοί νόμοι, τα ταμεία ανάπτυξης οι φόρο απαλλαγές οι επιχορηγήσεις πάνε κι έρχονται, σε αντίθεση με τα ισχνά και ανεπαρκή μέτρα στήριξης του  εισοδήματος μας.

 

Αποτελεί φυσική συνέπεια των ανταγωνισμών των μονοπωλίων, της ανελέητης διαπάλης  γιατί το μοίρασμα αγορών, ενεργειακών πόρων και εμπορικών δρόμων που φθάνουν μέχρι τον πόλεμο. Είναι ο όλεθρος οι σκοτωμοί η προσφυγιά για τους λαούς που πέφτουν στην δίνη του, είναι ακόμα και οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα όλων των χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπα με ανατιμήσεις και φτώχεια με τους κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης.

 

Τα ουκρανικά και το ρωσικά άλευρα και σπορέλαια εξαφανίστηκαν και το κερδοσκοπικό παιγνίδι των μεγαλέμπορων οργιάζει στην πλάτη μας.  Η δήθεν απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και η περιώνυμη πράσινη ανάπτυξη έφεραν την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια. Αυτοί είναι οι ένοχοι και εκεί πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας.

 

Σήμερα Οι λογαριασμοί ενέργειας μένουν απλήρωτοι, με δυσκολία πληρώνουμε τους προμηθευτές μας, το ενοίκιο βγαίνει δεν βγαίνει, ενώ ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις μετατίθενται για το άγνωστο μέλλον.  Μορφή χιονοστιβάδας πια παίρνει το φαινόμενο να κλείνουν φούρνοι και οικογένειες ολόκληρες συναδέλφων να φτάνουν στην απόγνωση. 

 


Δεν αρκούν οι δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους. Η τακτική της ομοσπονδίας είναι αδιέξοδη, δεν λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως βάζει πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική, για να συγκαλυφθούν οι αιτίες των προβλημάτων.

 

Είναι ανάγκη, περισσότερο τώρα από ποτέ να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε μαζί με τον υπόλοιπο λαό μέτρα τέτοια που θα αποσυμπιέσουν την κατάσταση έτσι ώστε να πετύχουμε  τα αυτονόητα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια. Να μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα, κυρίως τα χρόνια των κρίσεων σαν κλάδος. Να προσφέρουμε στο τραπέζι της  ελληνικής οικογένειας ψωμί φθηνό και  ποιοτικό ως ένα κομμάτι αναπόσπαστο  αυτής της κοινωνίας.

 

Συνάδελφοι,

 

Στις 6 Απρίλη στην μεγάλη κινητοποίηση που προετοιμάζεται έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής εκατοντάδες φορείς των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Καλούμε την Ομοσπονδία μας που για ακόμη μία φορά σιωπά καθώς και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις συμμέτοχης και να βγάλουν τα ανάλογα καλέσματα ως ένας κλάδος άμεσα θιγόμενος από τις δυσάρεστες εξελίξεις.

 

Αρκετά περιμέναμε. Τώρα είναι ανάγκη να βγούμε από τα μαγαζιά μας και να διεκδικήσουμε. Να υπάρξει συμπόρευση με τους εργαζόμενους που άλλωστε έχουμε κοινά προβλήματα και κοινές αγωνίες. Γι’ αυτό ήδη ως Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών μέσω της επιτροπής αγώνα,   συμμετέχει στην πρωτοβουλία που παίρνετε μέσω του καλέσματος της  Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και επιτροπές αγώνα, για τις 6 Απρίλη.

 

Οργανωνόμαστε για να δυναμώσει ο κοινός αγώνας απέναντι στην πολιτική που μας τσακίζει. Για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του κύματος ακρίβειας και ανατιμήσεων, με μείωση των φόρων στα καύσιμα και στα τιμολόγια του ρεύματος, με μείωση στις τιμές των πρώτων υλών και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με βασικότερο αυτό του ψωμιού,  για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε!

 

Απαιτούμε:

·         Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.

·         Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

·         Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες

·         Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος,. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια που έχουμε πληρώσει ως σήμερα.

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με πρωτεύων το ψωμί.

·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

·         Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου