Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

📩 EBEA e-Newsletter




ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΥΨΟΥΣ 3,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων ύψους 3,3 δισ. ευρώ, μετά την ανακοίνωση του νέου γενικευμένου lockdown, δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών. Μεταξύ αυτών, η εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ (αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο) για όσους εργάζονταν έως προχθές, η διεύρυνση της «επιστρεπτέας προκαταβολής 4» που πλέον θα ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ, η άμεση επιστροφή στους ιδιοκτήτες ακινήτων του 1/2 της ζημίας τους που θα έχουν λόγω της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων, η επέκταση κατά δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και η ενίσχυση με 400 ευρώ σε περίπου 130.000 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε των ανακοίνωση ενός νέου σχεδίου για την παράταση πληρωμής των επιταγών.
 
Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα εδώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 06.00 ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσει η αγορά ανακοίνωσε το Υπουργείο ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid-19:
Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και του δευτερογενούς τομέα. Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:
Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο, η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες, η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών  κλπ. Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.).
 
Δείτε αναλυτικά τις οικονομικές δραστηριότητες που επιτρέπονται, καθώς και  
πίνακα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των δραστηριοτήτων που αναστέλλονται εδώ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, https://forma.gov.gr/
Όλες οι απαραίτητες οδηγίες προς τους πολίτες για τις μετακινήσεις τους προς εξυπηρέτηση των αναγκών τους, καθώς και τα αντίστοιχα έντυπα παρέχονται από την ιστοσελίδα https://forma.gov.gr/ , με ισχύ από Σάββατο 7/11 06:00.
 
Δείτε απευθείας τους τρόπους έκδοσης:
Βεβαίωση εργαζόμενου | Αποστολή SMS | Συμπλήρωση Εντύπου | Χειρόγραφη Βεβαίωση | Mετακινήσεις μαθητών/τριών

Οδηγίες προς τους πολίτες (PDF)
Οδηγίες προς τους πολίτες (DOC)

ΕΡΕΥΝΑ ΕΒΕΑ: ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Καθολική αρνητική επίπτωση στις επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΑ έχει η πανδημία του νέου κορονοϊού, καθώς οχτώ στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν μείωση εσόδων κατά το προηγούμενο διάστημα, ενώ στην πλειοψηφία τους (65%) θεωρούν ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του ΕΒΕΑ η εταιρία Alco το διάστημα 19-26 Οκτωβρίου 2020 σε δείγμα 400 επιχειρήσεων – μελών του ΕΒΕΑ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος της ΚΕΕ & του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι αποτυπώνουν το σημαντικό πλήγμα που επιφέρει η πανδημία στις επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΑ και καταδεικνύουν την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από την Πολιτεία για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Η ανάγκη», τονίζει ο κ. Μίχαλος,«"γίνεται πιο επιτακτική σήμερα λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν με τα τοπικά γενικά lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες αλλά και το “λουκέτο” στην εστίαση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων, όπως ήδη επεσήμανα από την πρώτη ημέρα, δεν επαρκούν και θα πρέπει να επανεξεταστούν και να ενισχυθούν".
 
 Δείτε όλη την έρευνα εδώ

«ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, πρόκειται για οικονομικές ελαφρύνσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, των οποίων αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία. Συγκεκριμένα:
- Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)
- Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων
- Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων(5%)
- Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων(0.5%)
- Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid- 19.

 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΠ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOV.GR - ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 2013

Στην επέκταση των υπηρεσιών του gov.gr προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς ξεκίνησε η δυνατότητα ψηφιακής επικοινωνίας των πολιτών με δημόσιους φορείς, αρχής γενομένης από τα ΚΕΠ. Η αρχή γίνεται με όσες ληξιαρχικές πράξεις (γέννησης, γάμου, συμφώνου συμβίωσης και θανάτου) έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί πριν από τις 08-05-2013. Για την έκδοση των σχετικών αποσπασμάτων οι πολίτες αρχικά θα ταυτοποιούνται στο gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και στη συνέχεια θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στη θυρίδα του αρμόδιου ΚΕΠ, μέσω του reg.services.gov.gr. Κατόπιν, σε διάστημα λίγων ημερών θα λαμβάνουν το έγγραφο στην προσωπική τους θυρίδα.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 32.700 ΕΥΡΩ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Πρόστιμα ύψους 32.700 ευρώ, επιβλήθηκαν μετά τους ελέγχους της προηγούμενης εβδομάδας στην αγορά, εκ των οποίων 25.200 ευρώ, αφορούσαν την μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας και την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19.
 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ COVID-19

Eιδικό πακέτο πληροφοριών, 33 ερωτήσεων και απαντήσεων, για την διευκόλυνση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το Πρόγραμμα των 200 εκατ. ευρώ του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, έχει εκδοθεί, ενώ έχει αναπτυχθεί και σύστημα μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις υπολογίζουν την βαθμολογία τους, εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Ακολουθούν οι δύο δημοφιλέστερες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους. • Ερώτηση: Η επιδότηση που θα χορηγηθεί σε όσους εγκριθούν, επιστρέφεται και αν ΝΑΙ με τι επιτόκιο; Απάντηση είναι: «ΟΧΙ, η επιδότηση ΔΕΝ επιστρέφεται» • Ερώτηση: Οι εντάξεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα; Απάντηση: «ΟΧΙ. Η μεθοδολογία αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί είναι η συγκριτική (βαθμολογική κατάταξη)».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου