Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter




ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ TAXISNET ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2021
Διαθέσιμα για τους ιδιοκτήτων των οχημάτων είναι τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι πολίτες μπορούν να δουν το φετινό ειδοποιητήριο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr

ΕΩΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 5047/14.11.2020) η απόφαση σχετικά με τη διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020. Σύμφωνα με την απόφαση, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν περιθώριο να υποβάλλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα MyBusinessSupport, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν οικονομική ενίσχυση μέσω του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Από τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι, το 50% δεν επιστρέφεται στο Δημόσιο.  Η  νέα Επιστρεπτέα αφορά πληττόμενους βάσει στοιχείων τζίρου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ( με βάση ενεργό ΚΑΔ στις 5/11/2020) και να μην έχουν μπει σε αδράνεια ή σε πτώχευση.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Β 5047/14.11.2020
 

ΣΤΙΣ 20.30 ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ -ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Από Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:
-Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, minimarket, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.
-Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (supermarket) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
-Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.
-Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).
 
 
ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Πίνακα με τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας και τις ημερομηνίες πληρωμών της αποζημίωσης ειδικού σκοπού δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας. Ο πίνακας παρέχει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις προθεσμίες υποβολών και τις πληρωμές εργαζομένων σχετικά με:
- τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθές επαναλήψεις μηνός Οκτωβρίου,
- τις μονομερείς δηλώσεις εργαζομένων,
- τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθές επαναλήψεις μηνός Νοεμβρίου και
- το Μηχανισμό Ενίσχυσης της Απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα
 
 
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Άνοιξε χθες το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων/εργοδοτών κλειστών με κρατική εντολή ή πληττόμενων, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας, για τον μήνα Νοέμβριο 2020. Όπως αναφέρεται σε σχετικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που θα λάβει, υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μία φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες. 

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΦΙΣΤΑ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ”

Καταγγελίες για περιπτώσεις απόπειρας υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) με τη χρήση τεχνικών «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing) γίνονται το τελευταίο διάστημα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ), η οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΔΔΗΕ, μέσω emails που αποστέλλονται μαζικά προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενο αποστολέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με πρόφαση απαίτηση για πληρωμή εξόδων μεταφοράς και φύλαξης προϊόντων. Τα emails αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής επειδή παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή. Οι χρήστες του διαδικτύου που τα λαμβάνουν καλούνται, όπως επισημαίνει η ΔΔΗΕ: Να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους, να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της ΔΔΗΕ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Από χθες οι φορολογούμενοι που έχουν προσφύγει για υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ειδική Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για να ενταχθούν στην νέου τύπου διευθέτηση των διαφορών τους με τις ελεγκτικές αρχές. Οι ενδιαφερόμενοι για μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής, https://www.eefdd.gr/ . Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και η αρμόδια Επιτροπή θα πρέπει να αποφανθεί μέχρι 31 Μαΐου 2021 ή μέχρι 31 Ιουλίου 2021, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται οι υποθέσεις.

ΑΑΔΕ: ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟ ΕΩΣ 150.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Αφορολόγητα είναι τα χρηματικά ποσά έως 150.000 ευρώ που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους τόσο για την αγορά πρώτης κατοικίας όσο και για την εξόφληση της δανείων της κατοικίας αυτής. Στη περίπτωση, ωστόσο, γονικών παροχών χρηματικών ποσών για ανέγερση οικοδομής σε οικόπεδο το οποίο απέκτησε το παιδί με απαλλαγή πρώτης κατοικίας προβλέπεται φόρος 10% από το πρώτο ευρώ. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ στην οποία δίνονται διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς που ισχύει στις γονικές παροχές από 31.7.2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου