Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Για το όργιο καταστολής στον εορτασμό του πολυτεχνείου

 



Χαιρετίζουμε τα δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες τους εκατοντάδες  συνδικαλιστές που έδωσαν πνοή  στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, στις συμβολικές κινητοποιήσεις έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και στα Προπύλαια.

Οι υποδειγματικές συγκεντρώσεις, με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, βροντοφώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Η απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη συμβολική συγκέντρωση στα προπύλαια, με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με στοχοποίηση συνδικαλιστών, με δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είχε στόχο τον ίδιο τον εορτασμό του πολυτεχνείου και τα αντιιμπεριαλιστικά του μηνύματα. 

Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων με τα μηχανάκια, και τα χρυσαυγήτικα σύμβολα πάνω στα κράνη, ήταν οι φυλακισθέντες- εξορισθέντες 1967-74.

Η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου στη σημερινή πάλη για ζωή και δικαιώματα για κάθε αυτοαπασχολούμενο κάθε εργαζόμενο στον τόπο μας.

Να μην τους αφήσουμε! Να δυναμώσουμε τον αγώνα για:

  • Άμεση απόσυρση του νομοσχέδιου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα
  • Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων σε αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος), Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόδους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το τέλος του 2020. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενους  από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα επιβλήθηκαν μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή. Ευνοϊκές ρυθμίσεις που να μην ξεπερνούν το 5% του εισοδήματος μηνιαίως
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, ειδικά για τις κατηγορίες εκείνες στις οποίες επιβλήθηκαν ειδικά μέτρα, όπως εστίαση, λαϊκές αγορές. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παρέμειναν κλειστοί με κρατική απόφαση, όπως κυλικεία σχολείων, ΚΑΠΗ αλλά και μικρά δημοτικά αναψυκτήρια κλπ. 
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλεί συναδέλφους, πρωτοβάθμια και ομοσπονδία να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26 Νοέμβρη που οργανώνονται από δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες ανά την χώρα για τα δίκαια αιτήματά μας με όποια μορφή αγώνα αποφασιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου