Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter




ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ  
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή του λαθρεμπορίου - Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων». Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΣΤΙΣ 28/2/21 ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ
Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, βάσει του προσωρινού πλαισίου της ΕΕ για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου Covid-19. Αυτό προβλέπουν τρεις κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (υπ' αρ. ΓΔΟΥ 285/23.11.2020, υπ' αρ. ΓΔΟΥ 286/23.11.2020 και υπ' αρ. ΓΔΟΥ287/23.11.2020, ΦΕΚ Β' 5224).

 ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 5160) η απόφαση για την αυτοματοποιημένη η διαδικασία καταχώρισης πράξεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Πιο αναλυτικά, η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης ορίζει ότι οι επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά και αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, θα αναρτούν  στο ΓΕΜΗ, στοιχεία και πράξεις για τις οποίες είναι υποχρεωτική η δημοσίευσή τους, όπως για παράδειγμα οι οικονομικές καταστάσεις, οι ιδρυτικές πράξεις, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κ.ο.κ.  Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δυνατότητα, προβλέπεται, ήδη, με το νόμο 4635/2019, ωστόσο, τεχνικά δεν ήταν εφικτή, καθώς απαιτούνταν η έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η απόφαση αυτή, λοιπόν υπεγράφη και «κωδικοποιεί»  τη διαδικασία της αυτοματοποιημένης καταχώρισης.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Β΄5160

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ LOCKDOWN

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.546.677 ευρώ και 15ήμερο λουκέτο σε οκτώ επιχειρήσεις είναι το αποτέλεσμα των ελέγχων των αρμόδιων αρχών για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων του lockdown το τριήμερο 20-22 Νοεμβρίου. Το διάστημα αυτό διενεργήθηκαν συνολικά 188.642 έλεγχοι και καταγράφηκαν 5.121 περιπτώσεις παράβασης. Το 72,9% των περιπτώσεων αφορούσε παραβάσεις περιορισμού κίνησης (μη αποστολή sms, αδικαιολόγητη μετακίνηση μετά τις 21:00 κ.λπ.), ενώ 24,7% σε μη χρήση μάσκας. Δεν έλειψαν και οι παραβάσεις και από πλευράς επαγγελματιών κυρίως εξαιτίας μη τήρησης των μέτρων αναστολής ή ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου τους.


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνικών προϊόντων και καφέ, διατάξεις για τις κοινωφελείς περιουσίες και τα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, καθώς και κίνητρα για τον επαναπατρισμό φορολογικών κατοίκων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Με το μέρος Α΄ του Σχεδίου Νόμου, πραγματοποιούνται σημαντικές παρεμβάσεις στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την ενδυνάμωση του επιχειρησιακού συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και τον εφοδιασμό τους με νέα σύγχρονα εργαλεία προς ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους, ενώ παράλληλα εισάγεται μια δέσμη νέων μέτρων και αυστηρών κυρώσεων για την περιστολή του λαθρεμπορίου.

Δείτε αναλυτικά το σχέδιο νόμου
 
 
ΑΑΔΕ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 100-120 ΔΟΣΕΙΣ
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όσους φορολογούμενους δεν μπόρεσαν να καταβάλουν δόσεις οι οποίες ήταν ρυθμισμένες σε 100 ή 120 δόσεις, να επανενταχθούν σε αυτές. Βασική προϋπόθεση είναι ο φορολογούμενος – οφειλέτης να καταβάλει τη δόση του Νοεμβρίου. Όσον αφορά τις δόσεις που δεν πληρώθηκαν, αυτές θα μεταφερθούν στο τέλος της ρύθμισης. Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και την περίοδο Μαρτίου 2020- Σεπτεμβρίου 2020 και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα να χάσουν τις παλιές τους ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, μπορούν τώρα να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεων τους από το Νοέμβριο και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου