Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|19.11.20



 ΕΛ.ΣΤΑΤ.: 13,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ Γ’ 3ΜΗΝΟ 2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 13,1 δισ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο ανήλθε σε 69,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 15,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 82,9 δισ. ευρώ. Μεγάλο τίμημα πληρώνουν και οι επιχειρήσεις που είχαν τεθεί σε αναστολή από το πρώτο lockdown, καθώς έχασαν το ένα τρίτο του τζίρου τους. Για τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο 2020, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε 33,1%, στα 7,1 δισ. ευρώ, από τα 10,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.


 ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων όσοι δεν κατάφεραν εξαιτίας της πανδημίας να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Προϋπόθεση είναι να πληρωθεί η δόση του Νοεμβρίου, ενώ όσες δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν ως υπεράριθμες μετά την τελευταία δόση. Όλοι όσοι έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και έχασαν για οποιονδήποτε λόγο ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών ή εξωδικαστικού μηχανισμού στο διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020, μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τη ρύθμιση από τον Νοέμβριο του 2020.

EΩΣ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΙ ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΠΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Έως τις 5 το απόγευμα θα είναι ανοικτές οι ΔΟΥ για το κοινό από τις 23 Νοεμβρίου. Ειδικότερα για το κοινό, για τις προγραμματισμένες συναντήσεις και μόνο και για τηλεφωνική εξυπηρέτηση, θα είναι ανοικτές από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Και για ταμειακές συναλλαγές από τις 8 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι. Οι ΔΟΥ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα θα εξυπηρετούνται μόνο κλήσεις προς τη γραμματεία των ΔΟΥ για τον προγραμματισμό των συναντήσεων. Υπενθυμίζεται ότι το συναλλασόμενο κοινό προσέρχεται στις ΔΟΥ μόνο με ραντεβού και εφόσον το αίτημά του δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Η ΥΦΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 9,8% ΕΦΕΤΟΣ
Ύφεση που μπορεί να ξεπεράσει το 9,8% προβλέπει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο στην φθινοπωρινή έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Σημειώνεται ότι στο ποσοστό αυτό ανέρχονταν οι αρχικές εκτιμήσεις του δυσμενούς σεναρίου του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την πορεία του ΑΕΠ εφέτος. Στην έκθεση χαρακτηρίζεται, επίσης, εξαιρετικά αμφίβολη η πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού για αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,5% το 2021 με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας στο τελευταίο τετράμηνο του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου