Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|

 ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 371,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 28.401 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΙΙΙ


Πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 28.401 δικαιούχων του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 371,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 71.184, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 625,3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 83.234 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την προσεχή Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020. Οι πληρωμές του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΣΧΑ: Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ



Έως τις 31 Οκτωβρίου, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις/εργοδότες να υποβάλουν στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» το έντυπο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων-Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020 για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός».Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι την ίδια ημερομηνία, είναι δυνατή και η επανυποβολή του εν λόγω εντύπου ως ορθή επανάληψη, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη που έχουν εμφιλοχωρήσει κατά την αρχική δήλωση αυτού (ενδεικτικά αναφέρονται: εσφαλμένα ποσά ανά εργαζόμενο σε σχέση με τις ημέρες αναστολής και τις μικτές αποδοχές, λανθασμένα, μη αποδεκτά ή καταργημένα ΙΒΑΝ, κ.ά.).
 

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ



Οι νέες ευνοϊκές διατάξεις για τις ρυθμίσεις οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας στους οφειλέτες του Δημοσίου, περιλαμβάνονται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι οφειλές που έχουν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου 2021 μπορούν να ρυθμιστούν σε 12 άτοκες ή 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%, παρέχεται «δεύτερη ευκαιρία» σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά και όσους έλαβαν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και δεν μπόρεσαν να τα εξυπηρετήσουν. Η τροπολογία προβλέπει ακόμη την απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης για το έτος 2021, των εισοδημάτων που αποκτώνται από μισθωτή εργασία, των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών και όσων έχουν εισοδήματα από ενοίκια.
 
Αναλυτικά η τροπολογία εδώ

ΑΑΔΕ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ COVID ΜΕΣΩ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ



Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι, από την επεξεργασία των Δηλώσεων Covid και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μηνών Μαρτίου - Αυγούστου 2020, διαπιστώθηκε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους. Οι φορολογούμενοι αυτοί -περίπου 200.000- θα λάβουν οδηγίες στο λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ 254,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 13.156 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ



Πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.156 δικαιούχων του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 254,7 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 84.340, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 91.847 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την προσεχή Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου