Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|10-12.10.20

 AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19 ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα οι τροποποιήσεις σε επί μέρους κανόνες που ίσχυαν σχετικά με τα μέτρα προστασίας από την νόσο Covid-19. Συγκεκριμένα πρόκειται για τροποποιήσεις που κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών το φθινόπωρο και τον χειμώνα και της αύξησης του επιδημιολογικού κινδύνου που προκαλεί ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους. Με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, περιλαμβάνονται τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 - Επιτήρησης, Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου), και είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr.
Από σήμερα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη την χώρα.
Ενώ, περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη την χώρα, σε όλη την επικράτεια.
 
Δείτε αναλυτικά:
 
Επίπεδο συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα: https://bit.ly/3djS2wX
 
Μέτρα εν ισχύ ανά επίπεδο συναγερμού: https://bit.ly/2I3evCP

ΣΤΟ 50% ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στο 50% της πληρότητάς της θα λειτουργεί από σήμερα η εστίαση, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της Αττικής. Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, θα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.
Μέτρα εν ισχύ ανά επίπεδο συναγερμού: https://bit.ly/2I3evCP
 
 
ΥΠ. ΟΙΚ.: ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
Επιχειρήσεις των πληττόμενων κλάδων του τουρισμού της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και συγκεκριμένες δραστηριότητες του λιανεμπορίου περιλαμβάνονται στους 83 κλάδους στους οποίους επιτρέπεται η μείωση του ενοικίου κατόπιν συμφωνίας του εκμισθωτή με τον μισθωτή για τον μήνα Οκτώβριο, με παράλληλη αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων για τα «χαμένα» ενοίκια. Οι κλάδοι αυτοί καταγράφονται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά την εφαρμογή της προαιρετικής μείωσης των ενοικίων για τον τρέχοντα μήνα. Η προαιρετική μείωση του ενοικίου ισχύει έως και τον Δεκέμβριο, ωστόσο κάθε μήνα θα ανακοινώνονται οι ΚΑΔ τους οποίους αφορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου