Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|24-26.10.20

 ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΕ ΦΕΚ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ




Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4709/Β/23-10-2020 η ΚΥΑ Δ1 α/Γ.Π.οικ. 67924 με τα μέτρα για τον κορονοϊό με τους Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από 06:00 του Σαββάτου 24/10/2020, έως και τις 6 Νοεμβρίου 2020. Στην απόφαση περιγράφεται αναλυτικά τι ισχύει για εστίαση, σχολεία, απόσταση, ΜΜΜ, αυτοκίνητα σε όλη την επικράτεια ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας κορωνοϊού που βρίσκεται η κάθε περιοχή. Παράλληλα, περιγράφεται ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση μάσκας αλλά και πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις και υπό ποιες προϋποθέσεις μετά τις 00:30 τα ξημερώματα όπου ξεκινά και η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 4709/Β/23-10-2020
Δείτε επίσης τον επίσημο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19  φιλοξενείται στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/covid-map/, με τα 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID19



Άνοιξε στις 23 Οκτωβρίου η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.  Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για τη διεύρυνση των ΚΑΔ που μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, καθώς και επιπλέον νομικές μορφές επιχειρήσεων, προκειμένου η πρόσκληση να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα επιχειρήσεων που επλήγησαν. Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται το υψηλό ενδιαφέρον των επιχειρήσεων όπως αποτυπώνεται στο τηλεφωνικό κέντρο του φορέα διαχείρισης και στο email attica-covid@elanet.gr το οποίο δέχεται ημερησίως περισσότερα από 300 μηνύματα. Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 5.000 - 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.ependyseis.gr/mis, του ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) έχει καταληκτική ημερομηνία τις 20 Νοεμβρίου.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟ 2ο 3ΜΗΝΟ



Η πανδημία στοίχισε στα νοικοκυριά εισόδημα 3,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία αντανακλούν τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ. Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ) μειώθηκε κατά 11,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 32,83 δισ. ευρώ σε 28,96 δισ. ευρώ (3,9 δισ. ευρώ). Η μείωση του εισοδήματος οδήγησε σε μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες. Έτσι, Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 12,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 32,5 δισ. ευρώ σε 28,4 δισ. ευρώ.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ) ΣΤΟ ΕΠΑΝΕΚ



Η ένταξη της δράσης  «Εξοικονομώ-Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ) εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020),  ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 600 εκατ. Ευρώ. Το  «Εξοικονομώ-Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ)  θα παρέχει κίνητρα για παρεμβάσεις που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας των κατοικιών. Στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών, ο περιορισμός της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων και η μετάβαση σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».  Στη δράση  μπορούν να ενταχθούν κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία, των οποίων οι ιδιοκτήτες επιδοτούνται ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τον σχετικό Οδηγό. Επίσης προαιρετική είναι και η λήψη δανείου του οποίου οι τόκοι επιδοτούνται. Στη δράση  περιλαμβάνονται και κίνητρα για παρεμβάσεις σε πολυκατοικίες και κοινόχρηστους χώρους.

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Η πανδημία του κορονοϊού και οι επιπτώσεις στην οικονομία έχουν επαναφέρει την απαισιοδοξία στους Έλληνες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ευρωβαρόμετρου, που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σχεδόν όλοι οι πολίτες (98%) θεωρούν ότι η πανδημία του κορονοϊού θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα, ενώ 8 στους 10 ερωτηθέντες (80%) πιστεύουν ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις και σε προσωπικό επίπεδο. Στην Ευρωζώνη τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 91% και 44%.Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, οι Έλληνες τη χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή σε ποσοστό 45%, ενώ το 54% θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή. Αναφορικά με την επαγγελματική τους κατάσταση, οι Έλληνες εμφανίζονται μοιρασμένοι, κατά 39% θεωρούν ότι είναι καλή και κατά 40% κακή. Για την απασχόληση, το 93% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή και μόλις το 6% καλή, που είναι το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου