Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter

 ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ IΙΙ: ΕΩΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα μπορούν οι δικαιούχοι του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής να υποβάλλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myΒusinessSupport». Σύμφωνα με την ΚΥΑ, κατά την αίτηση η επιχείρηση δηλώνει το αν απαιτείται να λάβει την ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου ή βάσει του κανονισμού de minimis, τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες σύμφωνα με την πλήρωση των προϋποθέσεων της παρούσας, κατά περίπτωση, καθώς και το ποσό που απαιτείται να λάβει. Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διενεργείται με τη χρήση των σχετικών κωδικών TAXISnet. Η αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής της. Το ποσό της ενίσχυσης καταβάλλεται εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.
 
Αναλυτικά η ΚΥΑ ΓΔΟΥ 233/2020 - ΦΕΚ 4471/Β/11-10-2020 με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις
 
 
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ενεργοποιήθηκε από χθες το ειδικό πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητές τους λόγω covid.  Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε όσους είδαν τις δραστηριότητες να πλήττονται από τον κορονοϊό, μέσω ειδικού προγράμματος 200 εκ. ευρώ του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Το ύψος της ενίσχυσης θα είναι από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis είναι από 12 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 6/11/2020 και ώρα 15.00.

ΣΕ ΦΕΚ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19
Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 4484/B/11-10-2020




ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 80 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 299.174 «ΟΡΦΑΝΑ» ΑΚΙΝΗΤΑ
Περιθώριο 80 ημερών έχουν ιδιοκτήτες σε 298 περιοχές σε όλη τη χώρα προκειμένου να διεκδικήσουν δικαστικά 299.174 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο. Διαφορετικά, την 31η Δεκεμβρίου 2020 χάνουν οριστικά κάθε αδήλωτο ιδιοκτησιακό δικαίωμα, και μετά οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια – αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να ανακτήσουν το ακίνητο.
 

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής καλούνται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ λήγει τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020. Η καταβολή της ενίσχυσης στους πρώτους δικαιούχους θα ξεκινήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Συνολικά, η διαθέσιμη χρηματοδότηση από τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ 174.027 επιχειρήσεις έχουν καταθέσει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες των δικαιούχων, ο τρόπος προσδιορισμού του ύψους της ενίσχυσης και οι σχετικές διαδικασίες έχουν καθοριστεί με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΓΔΟΥ 233/10-10-2020 (ΦΕΚ 4471/Β΄/11-10-2020).

ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΑΠΟ 30 ΝΟΜΕΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με προϋπολογισμό ύψους 850 εκατ. ευρώ και ποσοστά επιχορήγησης των επενδύσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας που φθάνουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας ακόμη και στο 95%.Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε χθες στην προδημοσίευση του Οδηγού του Προγράμματος προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κατοικιών να προετοιμάσουν την αίτησή τους. Σημειώνεται πως το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει απλούστερη διαδικασία υπαγωγής για πολυκατοικίες αλλά και διευρυμένες σε σχέση με το παρελθόν προϋποθέσεις υπαγωγής, ως προς το εισόδημα και την ενεργειακή κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κτίριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου