Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter

e-ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΪΟΥ
Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Μαΐου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος της έκπτωσης 25% για τις τρέχουσες εισφορές Μαΐου, όπως προβλέπεται από το νόμο 4690/2020 (ΦΕΚ 104Α/30.5.2020). Βασικός όρος της έκπτωσης, η οποία είναι προαιρετική για κάθε επαγγελματία, είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών του Μαΐου. Επισημαίνεται ότι, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να επωφεληθεί της ανωτέρω έκπτωσης, θα πρέπει να έχει πληρώσει τις εισφορές του προηγούμενου τετραμήνου, δηλαδή του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου-Απριλίου 2020.

ΑΑΔΕ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διαθέσιμη στους φορολογουμένους είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2019. Όπως επισημαίνεται αν ο φορολογούμενος υποβάλλει τροποποιητική φορολογική δήλωση εντός της προθεσμίας υποβολής της αρχικής φορολογικής δήλωσης, τότε και η τροποποιητική φορολογική δήλωση επέχει θέση αρχικής δήλωσης και θεωρείται ότι και οι δύο, αρχική και τροποποιητική, έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα. Εάν όμως το φυσικό πρόσωπο δεν υποβάλει εμπρόθεσμα την τροποποιητική (έως 29 Ιουλίου) θα πληρώσει το πρόστιμο των 100 ευρώ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΔΟΕ
Ειδική επιτροπή συγκροτείται στη γενική διεύθυνση του ΣΔΟΕ, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να αξιολογεί τις πληροφορίες που αφορούν υποθέσεις φορολογικών και άλλων παραβάσεων. Η ειδική ομάδα, με βάση την απόφαση, θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα και θα αξιολογεί την κάθε πληροφορία, βάζοντας βαθμολογία ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αλλά και τη δράση που απαιτείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου