Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΒΕΑ e-Newsletter

TAXISNET: «AΝΟΙΞΕ» Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΦΠΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Η ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
Τα ποσά του ΦΠΑ τα οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να συμψηψίσουν με άλλους φόρους ή δόσεις ρυθμίσεων τους επόμενους μήνες εμφανίστηκαν στον λογαριασμό τους στο Taxisnet στην κατηγορία προσωποποιημένη πληροφόρηση.  Τα ποσά αυτά αφορούν το 25% του ΦΠΑ (Μαρτίου ή πρώτου τριμήνου 2020 για διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία αντίστοιχα) τον οποίο επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι εξόφλησαν εμπρόθεσμα έως τις 30 Απριλίου. Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η συμψηφισμός είναι οι φορολογούμενοι να δηλώσουν μέσω e-mail στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., τη βούλησή τους για αυτόν.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΟΥ 25% ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Διευκρινίσεις για τη διαδικασία του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ του Μαρτίου και του Α΄ τριμήνου 2020, με μελλοντικές οφειλές, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής.  Ήδη, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των 160.740 δικαιούχων επιχειρήσεων, στο myTaxisNet, έχουν αναρτηθεί τα ποσά, προς συμψηφισμό του 25% του ΦΠΑ, με οφειλές που έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής μετά την 1η Ιουνίου 2020. H ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι ο συμψηφισμός με οφειλές από δόσεις ρυθμίσεων του Ιουνίου και των επόμενων μηνών, είναι εφικτός,  εφόσον οι δικαιούχοι έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους από δόσεις μέχρι και τον Μάιο του 2020.
Δείτε αναλυτικά τις διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ
Τη διαδικασία για να λάβουν φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλής όσοι δικαιούνται την παράταση προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα και δόσεων ρυθμίσεων και έχει ανασταλεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, ή και τυγχάνουν του ευεργετήματος της έκπτωσης του 25%, δίνει με οδηγίες της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σε εγκύκλιο προβλέπεται ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν εναλλακτικά:
- Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση μέσω της ιστοσελίδας dilosi.services.gov.gr ,
- Να την αποστείλουν ταχυδρομικά μέσω συστημένης επιστολής ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς
- Να την υποβάλλουν ψηφιακά, μέσω e-mail στον Προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ
- Να την καταθέσουν στο Πρωτόκολλο της αρμόδιας ΔΥΟ
 
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ

Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
Την έναρξη της δεύτερης φάσης της «επιστρεπτέας προκαταβολής» το αργότερο έως τη Δευτέρα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι ο δεύτερος κύκλος θα είναι άνω του 1,4 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε δε, πως επιχειρείται να γίνουν αποδεκτές και ατομικές επιχειρήσεις, αρκεί να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα να διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός ανέφερε, παράλληλα, ότι διευκρινιστική εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ θα περιγράφει τον τρόπο συμψηφισμού της έκπτωσης του 25% σε όσες εταιρείες προχώρησαν σε εμπρόθεσμη πληρωμή του ΦΠΑ Μαρτίου. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, όπως είπε, αφορά σε 160.000 εταιρείες που έκαναν χρήση του εν λόγω μέτρου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου