Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newslette

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «COVID» ΑΠΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων Covid για τους εκμισθωτές ακινήτων έως την Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020 (έληγε στις 22 Ιουνίου), όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ). Αντίστοιχα, η προθεσμία για τους μισθωτές ακινήτων παρατείνεται έως τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 (έληγε 26 Ιουνίου). Επίσης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ με την οποία παρατείνονται μέχρι και την 31.10.2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, που λήγουν ή έληξαν από 01.06.2020 έως και 30.06.2020 των φυσικών προσώπων που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται. Με την ίδια απόφαση αναστέλλεται μέχρι και την 31.10.2020 η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων κατά την 01.06.2020 οφειλών των ανωτέρω προσώπων.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ
Παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, μέχρι την Παρασκευή 26/6/2020, με σχετική απόφαση τροποποίησης της ΚΥΑ ΓΔΟΥ131/13.6.2020, που υπεγράφη χθες από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Παράλληλα, διευρύνεται το πεδίο και δίνεται η δυνατότητα ένταξης και σε άλλες επιχειρήσεις. Στον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.
 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: ΟΙ ΜμΕ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ LOCKDOWN
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα από τον αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της COVID-19 και περίπου το ένα πέμπτο υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν να βάλουν μόνιμα λουκέτο εντός τριών μηνών, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (International Trade Centre-ITC), ένας κοινός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που εδρεύει στη Γενεύη. Στην έρευνά του για τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες επιχειρήσεις, που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων εταιριών σε 132 χώρες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σχεδόν τα δύο τρίτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων είπαν ότι «επηρεάστηκαν ιδιαίτερα» από τον αντίκτυπο του lockdown συγκριτικά με το 43% των μεγάλων εταιριών.
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ
Τη διαδικασία για την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαΐου 2020 από αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, καθορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».  Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι στους αυτοτελώς απασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης Μαΐου έτους 2020 εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το άρθρο 39 παρ. 13 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 35 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43), παρέχεται η δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξής τους, επιμεριζόμενη αναλογικά σε κάθε κλάδο.
 
 
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 52.700 ΕΥΡΩ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ 
Πρόστιμα συνολικού ύψους 52.700 ευρώ επιβλήθηκαν μετά τους ελέγχους της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κατά την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας. Αναλυτικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά το χρονικό διάστημα από 15.06.2020 έως και 21.06.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 465 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 58 παραβάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου