Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιχειρηματική – Οικονομική Ενημέρωση Β.Ε.Α.

ΒΕΑ: Αναγκαία η νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών

Νέα υποχρέωση επιχειρήσεων: Ηλεκτρονικά βιβλία στο “My data
Ο Υφυπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, υπέγραψαν Κοινή Απόφαση, με την οποία ενεργοποιούν την ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA,
ανεξαρτήτως του μεγέθους και του τρόπου έκδοσης και τήρησης των λογιστικών τους αρχείων (απλογραφικά-διπλογραφικά).

Η ανάπτυξη του έργου της διαβίβασης δεδομένων στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων - myDATA θα γίνει σε στάδια, ώστε να δοθεί αναγκαίος χρόνος προσαρμογής στην ηλεκτρονική επικοινωνία των επιχειρήσεων με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Δείτε εδώ, όλες τις προθεσμίες:    
https://acsmi.gr/8030-2/

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη προθεσμίας στο My Business Support
Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 2ο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία.
 Ήδη περισσότερες από 126.000 αιτήσεις έχουν υποβάλλει οριστική αίτηση στην πλατφόρμα. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν κάθε νομικής μορφής ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους εφόσον έχουν ταμειακή μηχανή. Μια ακόμα ιδιαιτερότητα είναι ότι δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα κι αν ήταν προβληματικές στις 31/12/2019.
 Χρηματοδοτική ενίσχυση από το δημόσιο μπορούν να λάβουν για παράδειγμα : περίπτερα, πωλητές λαϊκών αγορών, ταξί, επιχειρήσεις στους χώρους της εστίασης και του καφέ, καταστήματα ψιλικών, ένδυσης και υπόδησης, ειδών δώρων, παντοπωλεία, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία.
 
Με νέα διαδικασία, ηλεκτρονική διεκπεραίωση στην Εφορία
Ταχύτερα και χωρίς την υποχρέωση μετάβασης στην εφορία, θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν οι φορολογούμενοι τις υποθέσεις τους που αφορούν μεταβιβάσεις ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές.
Εντός των προσεχών ημερών τίθεται σε ισχύ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μια νέα διαδικασία που προβλέπει την υποβολή των σχετικών φορολογικών δηλώσεων είτε μέσω ταχυδρομείου είτε μέσω e-mail και την εκκαθάρισή τους εντός τριών εργάσιμων ημερών.
Η διαδικασία αυτή θα είναι μεταβατική και θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Από την 1η Ιανουαρίου του επομένου έτους, η υποβολή όλων αυτών των δηλώσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από τους συμβολαιογράφους, μέσω μιας νέας εφαρμογής που θα λειτουργεί στο σύστημα ΤΑΧΙSnet.
 
Έλλειμμα 7,49 δις στο ισοζύγιο
Έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 7,49 δισ. ευρώ καταγράφεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό για την περίοδο του Ιανουαρίου-Μαΐου 2020, έναντι στόχου για έλλειμμα 2,51 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, και ελλείμματος 1,76 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα ήταν έλλειμμα ύψους 4,84 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 43 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 916 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019.
 
 Διόρθωση λαθών στις φορολογικές δηλώσεις, χωρίς πρόστιμο  
Τα λάθη τους στις φορολογικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2019 μπορούν να διορθώσουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Σε ποιες περιπτώσεις δεν πληρώνουν πρόστιμο - ΕΔΩ:  
https://acsmi.gr/8030-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου