Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter| 26.6.20

ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ»
Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό.  Το φόβο ότι θα βάλει λουκέτο εκφράζει 1 στις 3 επιχειρήσεις, σύμφωνα με έκτακτη έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το ζήτημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων είναι πλέον εμφανές. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων φαίνεται πως δεν επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των επιχειρήσεων που παλεύουν για την επιβίωση τους μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 2ο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία. Ήδη περισσότερες από 126.000 αιτήσεις έχουν υποβάλλει οριστική αίτηση στην πλατφόρμα. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν κάθε νομικής μορφής ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους εφόσον έχουν ταμειακή μηχανή.  Μια ακόμα ιδιαιτερότητα είναι ότι δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα κι αν ήταν προβληματικές στις 31/12/2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου