Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|19.6.20

ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19
Τα νέα πρόστιμα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας από τον Covid-19, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα, προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15- 90 ημέρες ως εξής: -15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου – 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου.

Επισυνάπτεται η ΚΥΑ
 
 
ΚΑΤΑ 79,6% ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Σε 992.762 ευρώ (ποσοστό 79,6%) ανήλθαν οι απώλειες του τζίρου για τις επιχειρήσεις της χώρας που τηρούν διπλογραφικά βιβλία- και τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας λόγω της πανδημίας- τον Απρίλιο εφέτος σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη του κύκλου εργασιών για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, ο τζίρος στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ήταν 1.247.280 ευρώ τον Απρίλιο 2019 και συρρικνώθηκε σε 254.518 ευρώ τον Απρίλιο εφέτος. Ο τομέας «Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία» και ο τομέας «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, κατά 93,3% και 85,5% αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρατείνεται ως τις 29 Ιουλίου 2020 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας» η παράταση «κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους». Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

ΑΑΔΕ: ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ
Στην αποστολή e-mail σε όλους τους φορολογουμένους οι οποίοι έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στην Εφορία, αλλά αυτές εμφανίζονται ανεξόφλητες στον προσωπικό τους λογαριασμό στο σύστημα, προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.  Ο λόγος είναι, αφενός η υπαρξη δυσλειτουργιών που προέκυψαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά την πανδημία αλλά και, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, επειδή εκκρεμεί η ολοκλήρωση της καταγραφής των ιδιοκτητών ακινήτων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα όσων πρέπει να τύχουν των ευεργετημάτων σε περίπτωση, που λαμβάνουν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο, λόγω κορονοϊού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου