Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|25-27.4.20

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 28/4 Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Παρατάθηκε έως και τις 28-4-2020, με κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1578/Β/24-4-2020) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. "Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα, με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και αίσθημα δικαίου, για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
 
 
ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1587/Β/25-4-2020), η υπουργική απόφαση με την οποία επεκτείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Αφορά σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων (Ο.Ε.), ετερόρρυθμων (Ε.Ε.), περιορισμένης ευθύνης εταιρειών (Ε.Π.Ε.) και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους, έναντι πέντε (5) που προβλεπόταν μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
 
 
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ 25% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ
Από τις αρχές Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα οι πληττόμενες επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους από τις τράπεζες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, έκανε λόγο για δάνεια ύψους 7 δισ. ευρώ με κρατική εγγύηση. Το εν λόγω τραπεζικό προϊόν θα μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις που είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή όσες πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019. Επίσης, δικαίωμα δανειοδότησης θα έχουν και οι επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους. Για να λάβουν τα δάνεια οι επιχειρήσεις θα προσκομίζουν τον τελευταίο ετήσιο τζίρο τους και η κάλυψη δεν θα γίνεται με υποθήκες ακινήτων. Επίσης οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα για δανειοδότηση και άνω του 25%.
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   
Επιταχύνονται οι διαδικασίες προκειμένου η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να στηρίξει την επανεκκίνηση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εφεξής θα στηρίζει το σύνολο των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, αντί αποκλειστικά τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στον Κανονισμό της ΕΕ. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα να σωρεύονται οι ενισχύσεις στα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στα καθεστώτα ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων του 2016, του 2011 και 2004 με ενισχύσεις που προβλέπονται σε άλλα καθεστώτα ενισχύσεων για τις ίδιες επιλέξιμες δαπάνες οι οποίες κρίνονται αναγκαίες και κατάλληλες προκειμένου να αξιοποιούνται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία συμβάλλουν στην απαραίτητη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της έξαρσης της πανδημίας.  
 
ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ Ε.Φ.Κ., Φ.Π.Α ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ, ΓΙΑ  ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ
Παρατείνεται η προθεσμία είσπραξης από τις τελωνειακές αρχές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) και των λοιπών επιβαρύνσεων, που αναλογούν στα έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα. Αυτό προβλέπει τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Με την σχετική ρύθμιση ελήφθη μέριμνα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19 αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικομομικών.
 
 
ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Την παράταση του καθεστώτος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, με νομοθετική παρέμβαση εντός της εβδομάδας, προανήγγειλε ο υπουργός σε συνέντευξή του. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «αναγνωρίζουμε τη μείωση της κίνησης στα βενζινάδικα». Ωστόσο εκτίμησε παράλληλα, ότι οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος θα αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τους κεντρικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. 
 

 

Ε/ΤΥΠΟ.1720-01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου