Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|15.4.20

ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΩΣ 20 ΑΤΟΜΑ
Επεκτείνεται η χορήγηση των 800 ευρώ σε  αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους, από 5 που ίσχυε έως τώρα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί η ρύθμιση για τη μείωση των ενοικίων των φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από την μόνιμη κατοικία τους. Πρόκειται για δύο πρόσθετα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών το οποίο προαναγγέλλει ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις και για τους ιδιοκτήτες που πλήττονται από τη μείωση, κατά 40%, των ενοικίων.
 
 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ 84/Α/13-4-2020, «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», η οποία περιέχει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων περιέχει μέτρα για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, τους αγρότες, την αλλαγή των ΚΑΔ, τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανασφάλιστους, τις δωρεές και για την ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση.
 
Δείτε τη νέα Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου
 
ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ: ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Δυσοίωνες για την Ελλάδα είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ, καθώς εκτιμά ότι ο κοροναϊός θα οδηγήσει σε βαθιά ύφεση 10% τη χώρα, ενώ η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 22,3%. Μάλιστα η ύφεση θα φτάσει στην Ελλάδα στο 11,4%, ενώ η Ιταλία θα κλείσει τον χρόνο στο -7,2% του ΑΕΠ. Στην έκθεση του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook) που δημοσιεύτηκε στα πλαίσια της Εαρινής Συνόδου του οργανισμού, τονίζεται πως η πανδημία του κοροναϊού εκτός από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές έχει και οικονομικό κόστος. 
 
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ
Νέα διαδικασία εξυπηρέτησης μέσω των ΚΕΠ, μέσω τηλεφώνου και ταχυδρομείου ή courier, υλοποιεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με εγκύκλιο, περιγράφεται η διαδικασία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για αιτήσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και δεν απαιτούν συνυποβολή δικαιολογητικών. Η ίδια υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης παρέχεται και για πιστοποιητικά που απαιτούν συνυποβολή δικαιολογητικών, εφόσον ο πολίτης τα αποστείλει ηλεκτρονικά. Τονίζεται ότι η παράδοση των παραγόμενων εγγράφων και πιστοποιητικών θα πραγματοποιείται στη διεύθυνση που θα δηλώνουν οι πολίτες, χωρίς χρέωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου