Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάλεσμα για πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7 Απρίλη



ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει τη φωνή των γιατρών | Η ...

Πλατύ κάλεσμα απεύθυνε προς όλους τους φορείς της χώρας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για συμμετοχή σε πανελλαδική κινητοποίηση,  την Τρίτη 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα της Υγείας, έτσι ώστε να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις των υγειονομικών, που δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού, με περιορισμένα μέσα και προσωπικό, εξαιτίας της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.
Είναι η ώρα πιο πολύ τώρα από ποτέ να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως μας την παρουσιάζει η κυβέρνηση. Να ακουστεί η αλήθεια από αυτούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ
Η κυβέρνηση, κινούμενη σταθερά στη λογική του «κόστους - οφέλους», προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος, να βουλώσει τρύπες με μπαλώματα, που δεν προστατεύουν ουσιαστικά την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού. Μάλιστα ο υφυπουργός Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης σε δήλωση του παραδέχτηκε  ότι  είναι σπατάλη για την κυβέρνηση η δαπάνη χρημάτων για την αγορά του αναγκαίου υγειονομικού υλικού προκειμένου να αντεπεξέλθει  στις αυξημένες ανάγκες της επιδημίας αφού δήλωσε  «ότι με τις δωρεές σε ιατρικό υλικό από επιχειρηματίες και εταιρείες «αποφεύγεται η σπατάλη δημόσιου χρήματος!!!».
Τραγικά ανεπαρκή είναι τα μέτρα της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί ταυτόχρονα να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα, παρά τα στοιχεία που τη διαψεύδουν. Εστιάζοντας στα πραγματικά στοιχεία, όπως μεταφέρθηκαν από τους νοσοκομειακούς Γιατρούς, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχουν προστεθεί μόλις 75 νέα κρεβάτια ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την ώρα που πριν από την πανδημία υπήρχαν λιγότερα από 600, ενώ οι ανάγκες ήταν για 3.500.
Επίσης  στις αλχημείες της κυβέρνησης, που μιλάει μέχρι και για 870 διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ,  ότι και τόσα να είναι, μόλις τα 210 απ' αυτά διατίθενται σ' αυτήν τη φάση για ασθενείς του Covid-19 και τα 90 καλύπτονται ήδη από διασωληνωμένους ασθενείς.
Για τις ελλείψεις σε προσωπικό επισημαίνετε  πως πριν από την πανδημία υπήρχαν 30.000 κενές οργανικές θέσεις και σήμερα προβάλλεται ως «λύση» από την κυβέρνηση η πρόσληψη μόλις 4.000 γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως και η μετακίνηση προσωπικού από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ουσιαστικά την οδηγεί σε αποψίλωση.
Καμία ουσιαστική δέσμευση από την κυβέρνηση  ότι έστω και τώρα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καμία δέσμευση:

Για την επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Για την επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
Για την απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Για διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.
Καμία δέσμευση:

Για τον διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
Για τον διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Καμία απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

Έχει σοβαρές ευθύνες Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν με την πρόσφατη ΠΝΠ διπλασιάζει την αποζημίωση που παίρνουν οι κλινικάρχες για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ. Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα!  Όταν δίνει 30 εκατ. ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό και την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκ. έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.

Έχει ευθύνη Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές παζαρεύει με τους εμπόρους της υγείας οι οποίοι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ «ΟΧΥΡΟ ΖΩΗΣ».
ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών στέκετε δίπλα στον αγώνα των δικών μας γιατρών και καλεί το σύνολο του κλάδου να συμπαρασταθεί έμπρακτα δίπλα τους. Καλούμε την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος καθώς και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν  ΤΩΡΑ αποφάσεις συμπόρευσης των διεκδικήσεων της ΟΕΝΓΕ ως και δικές μας διεκδικήσεις.
Τον αγώνα για την ζωή την υγεία και την αξιοπρέπεια πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί και σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου