Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|16.4.20

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ TAXISNET ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Άνοιξε η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.
 


 

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 1.200 ΕΥΡΩ
Πρόστιμο, ύψους 1.200 ευρώ, θα επιβάλλεται σε εργοδότες στην περίπτωση που απασχολούν εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή εργασίας, σύμφωνα με απόφαση (ΦΕΚ Β' 1378/14-04-2020) του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.  Η επιβολή προστίμου προβλέπεται στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
Δείτε την υπουργική απόφαση, παραβάσεις Α/Α 67-69.
 
 
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ
Ξεκίνησε να καταβάλλεται στους λογαριασμούς των εργαζόμενων που έχουν μπει σε αναστολή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το επίδομα των 800 ευρώ. Χθες, Μεγάλη Τετάρτη, πιστώθηκαν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από 15 έως και τις 17 Απριλίου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου και από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.
 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία χτυπά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Η επιδημία του κορονοϊού αναπόφευκτα θα επιδράσει αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα τονίζει, επίδραση που ακόμη δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί με ακρίβεια καθώς δεν είναι γνωστή ούτε η ένταση, ούτε και η διάρκεια αυτής της διαταραχής, όπως εξηγούν οι αναλυτές. Βάσει πάντως των σημερινών δεδομένων κρίνουν πως τα ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα έχουν περιορισμένη επίδραση στην ένταση της ύφεσης και απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για τη συγκράτηση της ύφεσης και την αποφυγή μόνιμης αύξησης της ανεργίας.
 
 
ΓΣΕΒΕΕ: ΟΙ 7 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
Μία στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως προκύπτει από τα βασικά ευρήματα έκτακτης έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Τα βασικά ευρήματα είναι τα εξής:7 στις 10 επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να λειτουργούν κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους.  7 στις 10 επιχειρήσεις, θεωρούν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι η έλλειψη ρευστότητας. 1 στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα πρέπει να επεκταθεί για τουλάχιστον 6 μήνες.
 
 
ΙΟΒΕ: ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΩΣ 10% ΦΕΤΟΣ
Η ύφεση για το τρέχον έτος θα είναι βαθιά, από ελάχιστο 5% και προς το 10%, και ένα σημαντικό κόστος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν μπορεί να αποφευχθεί ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Νίκος Βέττας, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της τριμηνιαίας έκθεσης για την οικονομία. Όπως εκτιμά η έκθεση η πανδημία του νέου κορονοϊού αναμένεται να αποτελέσει τον πλέον καθοριστικό παράγοντα εξέλιξης της απασχόλησης το τρέχον έτος, με το μέγεθος της επίδρασης να εξαρτάται από τη διάρκειά της και μια πιθανή νέα έξαρση του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου