Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|7.7.20

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 2: ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΗΣ
Ανοίγει η σχετική πλατφόρμα στο ΜyBusinessSupport προκειμένου πάνω από 100.000 δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται. Όπως προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι δικαιούχοι έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιουλίου για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Το ελάχιστο ποσό που μπορούν να εισπράξουν είναι 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις οι οποίες δεν απασχολούν προσωπικό. Έως 4.000 ευρώ όσοι απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους. Έως 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους. Έως 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους. Έως 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζόμενους. 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΟΥΛΙΟΥ- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Σε 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2 δισ. ευρώ είναι επιπρόσθετα αυτών που είχαν ανακοινωθεί έως σήμερα, εκτιμάται το συνολικό κόστος των μέτρων που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, και εξειδικεύτηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Τα μέτρα αυτά, για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020, αφορούν μεταξύ άλλων τη χορήγηση 3ου κύκλου «επιστρεπτέας προκαταβολής κατά τον Αύγουστο, την επέκταση της πρόβλεψης για επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο, καθώς  και μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος.
Αναλυτικά τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο.

ΕΦΚΑ: ΧΡΕΗ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 3ΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Κατά σχεδόν 1 δισ. ευρώ αυξήθηκε το συνολικό χρέος από τις ασφαλιστικές εισφορές κατά την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος 2020, σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2020. Ειδικότερα το συνολικό χρέος αυξήθηκε κατά 932 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να ανέλθει στα 36,31 δισ. ευρώ έναντι 35,38 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2019.



AΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Mybusiness support ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Mybusiness support μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες μπορούν να αποδεχθούν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής που τους έχουν εγκριθεί. Πρόκειται για τους δικαιούχους της β΄ φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Η αποδοχή των ποσών αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης. Οι αιτήσεις αποδοχής θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου