Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΟΥ Β.Ε.Α. ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Αγαπητοί,
H νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην εποχή μετά τον τρίμηνο αποκλεισμό σχεδόν κάθε οικονομικής δραστηριότητας, αφήνει ανεξίτηλα σημάδια, τόσο στους εμπόρους/επιχειρηματίες όσο και στους ιδιώτες.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, ενισχύοντας το θεσμικό του ρόλο προς όφελος των μελών του και του κοινωνικού συνόλου, μέσω της λειτουργίας του Κέντρου Διαμεσολάβησης, προσφέρει υπηρεσίες εξωδικαστικής επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών που έχουν ήδη ανακύψει, ή ενδέχεται να ανακύψουν, εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που όλοι βιώνουμε.  Με τον τρόπο αυτό, τόσο οι έμποροι/επιτηδευματίες, οι επιχειρήσεις αλλά και οι ιδιώτες, θα μπορούν να επιλύσουν γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά, τυχόν διαφορές τους, ώστε να συνεχίσουν την οικονομική τους δραστηριότητα απρόσκοπτα και με μεγαλύτερη σταθερότητα. 
O πρόσφατος νόμος 4640/2019 δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για το θεσμό της Διαμεσολάβησης. Οι διαφορές αστικού και εμπορικού δικαίου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) μπορούν να επιλυθούν δικαστικά με τη Διαδικασία της Διαμεσολάβησης, εφόσον τα μέρη της διαφοράς το επιθυμούν και επιλέξουν Διαμεσολαβητή. Παράλληλα, από 1.7.2020 εισάγεται η Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία Διαμεσολάβησης, για τις υποθέσεις τακτικής διαδικασίας του Μονομελούς και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για ποσά μεγαλύτερα των 30.000 Ευρώ, δηλαδή μια συνάντηση των μερών με τον Διαμεσολαβητή, στην οποία ενημερώνονται για τη διαδικασία και τις βασικές της αρχές και διερευνούν το ενδεχόμενο να επιλύσουν τη διαφορά τους με τον τρόπο αυτό.  Χωρίς την Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία, δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί η υπόθεσή τους στο ακροατήριο του δικαστηρίου.

Το «Κέντρο Διαμεσολάβησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας» (Ακαδημίας 18 & Βουκουρεστίου – 4ος όροφος)  λειτουργεί  και υποδέχεται τα μέλη του Επιμελητηρίου και κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να παράσχει πληροφορίες και υπηρεσίες, σχετικές με τη Διαμεσολάβηση και τους εξωδικαστικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών. Με ασφάλεια, τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και απόλυτη εχεμύθεια, το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου, βρίσκεται κοντά στον επιχειρηματία και κάθε επαγγελματία, με φυσική παρουσία, ή και εξ΄ αποστάσεως, με δυνατότητα τηλεδιασκέψεων.
Επίσης, υποδέχεται τις Διαμεσολαβήσεις σας σε κάθε ιδιωτική ή εμπορική διαφορά σας και ενδεικτικά στις εξής:
-              Εμπορικές διαφορές,
-              Τραπεζικές Διαφορές και συγκεκριμένα σε περιπτώσεις διακανονισμού οφειλών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες,
-              Αποζημιώσεις από Αυτοκινητικά ατυχήματα,
-              Υποθέσεις Ιατρικής Ευθύνης,
-              Διαφορές Βιομηχανικής και Πνευματικής Ιδιοκτησίας (σήματα, ευρεσιτεχνίες, πνευματικά δικαιώματα),
-              Διαφορές από εκτέλεση συμβάσεων κάθε είδους λόγω μη τήρησης των συμβατικών όρων,
-              Εργατικές  Διαφορές μεταξύ Εργοδοτών και Εργαζομένων
-              Οικογενειακές Διαφορές,
-              Τεχνικές Διαφορές από ιδιωτικά έργα
Το Κέντρο Διαμεσολάβησης διαθέτει άρτια εξοπλισμένους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, για την πραγματοποίηση Ιδιωτικών και Εμπορικών Διαμεσολαβήσεων, καλύπτοντας τις ανάγκες σας, των Δικηγόρων σας και των Διαμεσολαβητών, ώστε να μπορεί να διεξαχθεί ομαλά, σωστά και αποτελεσματικά, η διαδικασία της Διαμεσολάβησης. Διαθέτει δε τους χώρους αυτούς, χωρίς χρέωση για τη διεξαγωγή της Υποχρεωτικής Αρχικής Συνεδρίας.
Εφόσον επιθυμείτε, το Κέντρο Διαμεσολάβησης μπορεί να σας προτείνει Διαμεσολαβητές από τον Κατάλογο που διαθέτει, ή να επιλέξει έναν ή περισσότερους Διαμεσολαβητές για την υπόθεσή σας. Τέλος, σας προτείνουμε στα κείμενα στων συμβάσεών σας να ενσωματώνετε την ρήτρα που θα βρείτε συνημμένη στην παρούσα επιστολή, ώστε σε περίπτωση διαφοράς, η υπόθεσή σας να υπάγεται άμεσα σε Διαμεσολάβηση για την ταχύτερη και αμεσότερη εξωδικαστική της επίλυση.

Για περαιτέρω πληροφορίες πάνω στη Διαμεσολάβηση, στο Κέντρο Διαμεσολάβησης του Β.Ε.Α. και στις Υπηρεσίες μας, σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του www.mediation-ascmi.gr ή να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κέντρου, στο τηλέφωνο 210.36.80.733 ή στο e-mail: infodiam@acsmi.gr, προκειμένου να προγραμματιστεί μαζί σας μία ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία του Κέντρου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Β.Ε.Α.                                                      ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΗΛ. ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΚΕ.ΜΕ.Δ Β.Ε.Α".
Π. ΡΑΒΑΝΗΣ                     
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου