Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter

ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΕΚΠΤΩΣΗ 2% ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Σε ισχύ τίθενται τόσο η έκπτωση 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, όσο και η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού νόμου (ν. 4706/2020).
Αναλυτικά οι οδηγίες της ΑΑΔΕ εδώ



ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ONLINE ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
Παρατείνεται έως την 31η Οκτωβρίου η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ. Η παράταση των προθεσμιών, η οποία προβλέπεται σε αποφάσεις που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, κρίθηκε απαραίτητη, τόσο λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να δοθεί ικανός χρόνος για την ανάπτυξη των υπηρεσιών των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές που πρέπει να αντικατασταθούν.


ΑΑΔΕ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ 31/8 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ
Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τη μεταβολή του μισθώματος (δηλώσεις Covid), για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, χωρίς να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Αυτό προβλέπει απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, σύμφωνα επίσης με την οποία η ίδια προθεσμία (31 Αυγούστου) ισχύει και για την υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου. Ενώ, η αποδοχή των δηλώσεων Covid από τους ενοικιαστές μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως 28 Αυγούστου 2020 θα προβλέπει τροπολογία που καταθέτει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Η νέα παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Παράλληλα διευκολύνονται οι φοροτεχνικοί να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο όγκο που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας. Οι δόσεις παραμένουν οκτώ.

ΑΑΔΕ: ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
Βαρύς θα πέφτει ο πέλεκυς του νόμου στις περιπτώσεις άσκησης σωματικής βίας εις βάρος ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και παραβάσεων αναφορικά με την τήρηση βιβλίων και τη χρήση ταμειακών μηχανών. Σύμφωνα με τροπολογία, που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών, σε περίπτωση απειλής ή χρήσης βίας σε υπαλλήλους που διενεργούν ελέγχους  προβλέπονται πρόστιμα από 10.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.  Ενώ, αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών. 
 
Αναλυτικά η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου