Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΑΔΕ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΚΑΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

 ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να ρυθμίσουν σε έως και 120 δόσεις βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια, έχουν πολίτες και επιχειρήσεις, μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία λειτουργεί στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ πρόκειται για δάνεια, τα οποία χορηγήθηκαν έως και το 2012, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, της  Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ») ή του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕ), και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα στις τράπεζες έως τις 7.10.2019. Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 2073/2021, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής: Η αίτηση για την υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών υποβάλλεται στην Υπηρεσία της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ ή Ελεγκτικό Κέντρο), που είναι αρμόδια για την είσπραξη (πληροφορίες στον ειδικό πίνακα της Ε.2073/2021 και στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο myTAXISnet).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ 


Την ευκαιρία να κερδίσουν ξανά τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων που έχασαν με το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν χιλιάδες οφειλέτες οι οποίοι ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις δεν είχαν υποβάλει τις απαραίτητες αιτήσεις πριν τη λήξη της προθεσμίας, στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή δικαίωμα επανένταξης στις ρυθμίσεις έχουν οι οφειλέτες οι οποίοι ενώ είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα τη δόση του μηνός Δεκεμβρίου 2020, είτε δεν είχαν υποβάλει την προβλεπόμενη αίτηση , είτε υπέβαλαν αίτηση επανένταξης μετά την 1η Ιανουαρίου.
 
Αναλυτικά η εγκύκλιος Ε. 2072 /06-04-2021
 
ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Από τις 8 Απριλίου 2021, δύνανται να εκδίδονται βεβαιώσεις κίνησης για την εκτέλεση εργασίας, οι οποίες μπορούν να ισχύουν για χρονικό διάστημα έως 14 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης. Σε κάθε περίπτωση, οι βεβαιώσεις κίνησης που θα εκδίδονται μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 8/4/2021 έως και 30/4/2021, έχουν λήξη ισχύος την 30ή Απριλίου 2021. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, β) τηλεργασία και γ) νόμιμη άδεια. Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου