Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|29-31.8.20

 ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι δίνεται στους πολίτες οι ευκαιρία να ρυθμίσουν αυτήν την εκκρεμότητα.  Με τη νέα παράταση,  οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν ένα μήνα ακόμη στη διάθεσή τους, προκειμένου να υποβάλουν τα αδήλωτα τετραγωνικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ. Οι κάτοχοι αυθαίρετων, τα οποία θα υπαχθούν στη σχετική ρύθμιση έχουν προθεσμία να δηλώσουν τις επιφάνειες που θα τακτοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Την απόφαση, με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Επίσης, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.
 
 
ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λήγει σήμερα στις 15:00 η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, έπειτα από μικρή παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υφυπουργού Απ. Βεσυρόπουλου. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η νέα παράταση δόθηκε προκειμένου οι περίπου 200.000- 250.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δήλωση να μην αντιμετωπίσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Όσοι κάνουν χρήση της παράτασης αυτής, καθώς και εκείνοι που υπέβαλαν τη δήλωση τον Αύγουστο, και είναι χρεωστικοί, θα πρέπει να καταβάλουν στις 31 Αυγούστου δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.  
 

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ Ν/ΣΧ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ «ΜΑΥΡΟΥ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 στις 5μμ. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και περιλαμβάνει καινοτομίες όπως η ενίσχυση της διαφάνειας των εταιρικών δομών με διασφάλιση δημόσιας πρόσβασης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ο περιορισμός της ανωνυμίας που περιβάλλει τα ψηφιακά νομίσματα και τις υπηρεσίες θεματοφυλακής ψηφιακών πορτοφολιών με την εγγραφή των σχετικών παρόχων σε ειδικό μητρώο και την πρόβλεψη άσκησης εποπτείας, καθώς και η θέσπιση περιορισμού ποσού στις συναλλαγές με προπληρωμένες κάρτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου