Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter | 1.9.20

 ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Από σήμερα θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του υπουργείου, αναφέρονται τα εξής στοιχεία για την προκήρυξη «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις»: Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 140 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ. Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι: α. για μικρές επιχειρήσεις το ποσό των 150.000 ευρώ και β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 ευρώ.
 
ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ 7,3% ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Πτώση 7,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, καθώς μόνον σε δύο από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων ο τζίρος είχε θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (19,3%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (16,5%), Πολυκαταστήματα (9%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6,6%), Ένδυση- υπόδηση (2,4%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,7%). Αντίθετα, ο τζίρος αυξήθηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (28,8%) και Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (1,2%). Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤο γενικός δείκτης όγκου παρουσίασε μείωση 7,3% τον Ιούνιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020 σημείωσε αύξηση 7,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου