Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter

 ΣΤΑ 1,847 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Αύξηση στο ποσό των 1,847 δισ. ευρώ παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης τον Ιούνιο έναντι του ποσού των 1,764 δισ. ευρώ, στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Μάιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά τον Ιούνιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων σημείωσαν αύξηση στα 576 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 498 εκατ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

ΕΛ. ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 17% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ ΜΑΪΟ
Στο 17% ανέβηκε η ανεργία τον Μάιο από το ανοδικά αναθεωρημένο 15,7% του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό Μαΐου από το 2011, αλλά το υψηλότερο τους τελευταίους εννέα μήνες. Σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στους 764.912 το Μάιο, μειωμένος κατά 52.396 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2019. Αλλά σε σχέση με τον Απρίλιο, αυξήθηκαν κατά 48.444 ή κατά 6,8%.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΦΕΚ)
Τους χώρους στους οποίους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, στο πλαίσιο των μέτρων για να μειωθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, περιγράφει απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 3330).
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ
 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΕΘ
Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιεί φέτος, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της χώρας, καθιστάται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ πριν την είσοδο στη χώρα με πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, ενώ σε μια σειρά από περιοχές, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι κλειστά από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης.

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΙΙΙ
Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι. Η υποβολή των αιτήσεων προγραμματίζεται για το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αλλά και του ΕΝΦΙΑ. Στο πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ που θα ακολουθήσει θα διευρυνθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους με τον συνολικό προϋπολογισμό να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.
 
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΝΕΑ ΠΝΠ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία διευρύνεται η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Πρόσφατα νομοθετήθηκε η δυνατότητα αναστολών το εν λόγω 2μηνο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού – εποχικής ή μη λειτουργίας – και των μεταφορών. Με την νέα νομοθετική διάταξη οι αναστολές Αυγούστου – Σεπτεμβρίου επεκτείνονται στις επιχειρήσεις του επισιτισμού (που είχε βγει εκτός αναστολών τον Ιούλιο), του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται σημαντικά βάσει ΚΑΔ.

Ν.ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Αυστηρά θα είναι τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν τηρούν το μέτρο της αναστολής λειτουργίας από τις 12 το βράδυ, όπως τόνισε  ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Επαναλαμβάνοντας τα νέα μέτρα στο χώρο της εστίασης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και επιβολή «λουκέτου» για 20 ημέρες σε περίπτωση δεύτερης παράβασης. Πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 8,199 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΥ
Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 8,199 δισ. ευρώ παρουσίασε ο Προϋπολογισμός στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,166 δισ. ευρώ αποτυπώνοντας στα δημοσιονομικά μεγέθη τις επιπτώσεις από την πανδημία. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού στο επτάμηνο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μείωση των εσόδων από φόρους που καταγράφεται τον Ιούνιο είναι μικρότερη σε σχέση με τις μειώσεις των δύο προηγούμενων μηνών. 

ΣΕ ΙΣΧΥ  ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Από  Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 06:00 τέθηκαν σε ισχύ και στην περιφέρει α Αττικής τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διαφαινόμενης διασποράς της πανδημίας. Έτσι από σήμερα και έως τις 24 Αυγούστου τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 12 τη νύχτα. Επιπρόσθετα, υπάρχει αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.
 
Δείτε αναλυτικά:
Το ΦΕΚ 3429/Β/14-8-2020 για το ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και τους ειδικούς κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
Το ΦΕΚ 3430/Β/14-8-2020 για την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις με ισχύ έως την 31η Αυγούστου 2020
Το ΦΕΚ  3437/Β/14-8-2020 για τον Προληπτικό  εργαστηριακό έλεγχο σε εργαζόμενους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων με ισχύ για το χρονικό διάστημα από 17.8.2020 έως και 31.8.2020

ΕΛΣΤΑΤ: ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ 25% ΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Δραματική μείωση του κύκλου εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων κατά το β' τρίμηνο λόγω της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) αποτυπώνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 58.987.931 χιλ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 25,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 78.800.256 χιλ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης και του Τομέα Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 78,8% και 53,2% αντίστοιχα

ΤτΕ: ΜΕΙΩΣΗ 93,8% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ 97,5% ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Συρρικνώθηκε το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου τον Ιούνιο, καθώς οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις παρουσίασαν μείωση κατά 93,8% και 97,5% αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας. Παράλληλα, μείωση κατά 81,3% σημείωσαν και οι αντίστοιχες πληρωμές. Έτσι, μόλις στα 64,3 εκατ. ευρώ έφτασαν οι εισπράξεις του Ιουνίου, από 2,55 δισ. ευρώ πέρυσι, ενδεικτικό της ζημιάς στην οικονομία από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

ΤτΕ: ΕΛΛΕΙΜΜΑ 1,4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Στα 1,421 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο των πληρωμών τον Ιούνιο έναντι πλεονάσματος 805 εκατ. τον ίδιο μήνα του 2019, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση του ταξιδιωτικού ισοζυγίου και κατά συνέπεια του ισοζυγίου υπηρεσιών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση του ισοζυγίου αγαθών, καθώς οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι οι αντίστοιχες εξαγωγές.


ΑΥΞΗΣΗ 12,97% ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ
Σε 1.095.997 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο του 2020 έναντι 1.126.173 ατόμων τον Ιούνιο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -2,68%) και έναντι 970.201 ατόμων τον Ιούλιο του 2019 (ποσοστιαία μεταβολή +12,97%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).



ΣΕ ΦΕΚ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 12.00 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ
Εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.   Αυτό ορίζει κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19, στην οποία προβλέπεται ακόμη ότι -στις ίδιες περιοχές- απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η απόφαση ισχύει από τις 25 Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Αυγούστου 2020. 
Δείτε το ΦΕΚ 3482/Β/21-8-2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 65.245 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), και έγιναν 3 συλλήψεις. Επίσης επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 5 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες (2 στην Πελοπόννησο, και από ένα σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά).
 
 
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
Έκτακτα μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του τόπου εργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Τα μέτρα ορίζονται από το όγδοο άρθρο του ΦΕΚ Α 161/22.8.2020

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Α 161/22.8.2020


ΚΕΦΙΜ: 178 ΑΠΟ ΤΙΣ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2019 ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Συνολικά 178 ημέρες εργάστηκαν οι Έλληνες το 2019, προκειμένου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Η ημέρα «Φορολογικής Ελευθερίας» ήταν πέρυσι στις 28 Ιουνίου και σε σχέση με το 2018, τα στοιχεία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦΙΜ) δείχνουν βελτίωση κατά τρεις ημέρες, καθώς το 2018 δουλέψαμε  για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές, 181 ημέρες. Η ετήσια αυτή μείωση αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας, καθώς αντίστοιχη μεταβολή είχε να σημειωθεί από τη διετία 2008-2009 (από 150 σε 147 ημέρες).
 
 
ΟΟΣΑ: ΠΤΩΣΗ - ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ 9,8% ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020   
Πτώση - ρεκόρ 9,8% σημείωσε το πραγματικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των χωρών του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, μετά την επιβολή των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ, αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ και πολύ μεγαλύτερη από τη μείωση του ΑΕΠ κατά 2,3% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

ΥΠ. ΟΙΚ.: «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» 3,621 ΔΙΣ. ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ 7ΜΗΝΟ
Στα 3,621 δισ. ευρώ έφτασε η «μαύρη τρύπα» στα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, με τη μερίδα του λέοντος ή το 1,736 δισ. ευρώ να αφορούν τον ΦΠΑ και τα 958 εκατ. ευρώ να αποτελούν την απόκλιση έναντι των στόχων από τους φόρους εισοδήματος, όπως προκύπτει τα στοιχεία της Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Ιουλίου 2020. Σε συνδυασμό και με την υπέρβαση των δαπανών κατά 4,6 δισ., το έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτοξεύτηκε στα 10,92 δισ. έναντι στόχου για έλλειμμα 2,086 δισ. και ελλείμματος 1,87 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Επίσης, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 7,46 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,17 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,76 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019.

Δείτε το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Ιουλίου 2020
 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/8
Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 15:00, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που έληγε σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. «Αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» δήλωσε ο κ. Βεσυρόπουλος.

ΕΞΑΑΑ: ΠΤΩΣΗ 49,2% ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, ΛΟΓΩ COVID-19
Με πτώση 49,2% στην πληρότητα, 62% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPar) και 25,2% στη μέση τιμή δωματίου «έκλεισε» το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2020 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας. Σύμφωνα με τα μηνιαία δελτία ΕΞΑΑΑ (Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού) και GBR Consulting, το ποσοστό της μέσης πληρότητας δεν ξεπέρασε για τον Ιούνιο 2020 το 25,7% και για τον Ιούλιο 2020 το 36,5%, κάτι που αντιστοιχεί σε κατακόρυφη πτώση της πληρότητας έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2019, της τάξης του -72,3% και - 59,3% αντίστοιχα. Εντυπωσιακή ήταν και η πτώση κατά 79% και 76,7% του εσόδου ανά διαθέσιμο δωμάτιο (ReVpar) και της μέσης τιμής δωματίου, κατά 24% και 42,7% αντίστοιχα.  




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου