Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter

 ΑΑΔΕ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ 11ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020

Μειωμένο σε σχέση με το 2019 αλλά εξίσου υψηλό ήταν το ύψος των φόρων που δεν πληρώθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 11μηνο του 2020 οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 5,7 δισ. ευρώ από 6,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.  Παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί αναστολές στην πληρωμή φόρων έως και τον Απρίλιο του 2021, σε ένα μήνα, δηλαδή στο τέλος Νοεμβρίου προστέθηκαν ακόμα 847 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος ανέρχεται συνολικά σε 107,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 23,9 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης.

120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Τη δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία προέρχονται από δάνεια για τα οποία έχουν καταπέσει οι κρατικές εγγυήσεις, έχουν τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με την απόφαση, η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης των συγκεκριμένων οφειλών υποβάλλεται μέχρι και την 30ή Απριλίου 2021 στην υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης που υπάγεται κάθε οφειλέτης, ενώ η ρύθμιση ενεργοποιείται με την καταβολή της πρώτης δόσης, εντός τριών ημερών από την υποβολή της αίτησης.
 
Αναλυτικά η απόφαση Α. 1007 /18-01-2021

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ
Δεν θα αξιολογηθούν, όσες αιτήσεις υποβληθούν για ένταξη στη δράση του ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», κατόπιν της εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως αναφέρεται,  οι υποβληθείσες αιτήσεις υπερβαίνουν ήδη τον διαθέσιμο ανά κατηγορία περιφέρειας προϋπολογισμό.  Σημειώνουμε ότι οι αιτήσεις που υποβάλλονται στη δράση αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τη χρονοσήμανση οριστικής υποβολής τους στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων και εγκρίνονται μέχρι της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων. Όσες αιτήσεις υποβληθούν κατόπιν της εξαντλήσεως του προϋπολογισμού δεν θα αξιολογηθούν».

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα ποσά για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», στην οποία υποβλήθηκαν συνολικά 732.000 αιτήσεις, καθώς και για το επίδομα θέρμανσης. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεοπτικό σταθμό, επισημαίνοντας ότι ειδικά για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5» θα γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν οι πληρωμές σε όσους κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Σχετικά με την επιδότηση εξυπηρετούμενων και μη επιχειρηματικών δανείων (κατά το πρότυπο του προγράμματος «Γέφυρα» για την πρώτη κατοικία), ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το υπουργείο προτίθεται να διαθέσει περίπου 300 εκατ. ευρώ για την επιδότηση έως και 9 μήνες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στην παρούσα φάση το θέμα συζητείται με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 9ης αξιολόγησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου