Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ: ΦΡΑΓΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΛΕΥΡΩΝ

Το έργο επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά   καθώς οι εγχώριοι αλευρόμυλοι αναγγέλλουν αυξήσεις έως και 5 λεπτά το κιλό στα μαλακά  τουτέστιν 15% περίπου  αύξηση στο κιλό και ταυτόχρονα πιο μικρές αυξήσεις στα σκληρά. Μάλιστα μας ανακοινώνουν ότι στο άμεσο μέλλον είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις.

 


 

Επικαλούνται ξανά την έλλειψη σταριού στην αγορά, την αυξημένη ζήτηση και τις δυσκολίες εισαγωγών λόγω της πανδημίας. Φυσικά, κουβέντα δε λένε ότι και αυτό το στάρι που μαζεύτηκε, οι ίδιοι το αγόρασαν κοψοχρονιά, αφήνοντας στους αγρότες ελάχιστα κέρδη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν  ποσότητες αλεύρων που εισάγονται  παράνομα από τρίτους. Η υποκρισία τους φυσικά δεν έχει όριο αφού οι ελλείψεις που επικαλούνται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που διαχρονικά υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις για λογαριασμό τους, ακολουθώντας πιστά την αντί-αγροτική πολιτική  της ΕΕ, τη λεγόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ),  αποθαρρύνοντας έτσι την καλλιέργεια του προϊόντος. Να θυμίσουμε ότι έως και τα μέσα της δεκαετίας του 80, όχι μόνο είχαμε επάρκεια σιτηρών ως χώρα, αλλά κάναμε εξαγωγές κιόλας. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το ξεκλήρισμα των αγροτών, η αύξηση των τιμών στο ψωμί και σε άλλα είδη που χρυσοπληρώνει η λαϊκή οικογένεια, τα ελάχιστα περιθώρια κέρδους για τους επαγγελματίες αρτοποιούς. Ποιος κερδίζει από αυτή την κατάσταση εκτός από τους μεγαλέμπορους και τις βιομηχανίες;

Δυστυχώς η ομοσπονδία μας, δέσμια χιλιάδων ευρώ χορηγιών από μεγάλους μυλωνάδες, έχει επιλέξει το δρόμο της υποταγής, αδυνατεί να εκφράσει τις αγωνίες μας και να δώσει λύση στα καθημερινά μας προβλήματα, με τα γνωστά έως σήμερα αποτελέσματα.  Παραμένει σε αδράνεια σε μια περίοδο που τα προβλήματα μας γονατίζουν και  μας οδηγούν σιγά σιγά στην οικονομική εξαθλίωση. Μόνο αυτούς τους μήνες, η μείωση των τζίρων λόγω κορονοϊού σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει το 40%-50% των ήδη κουτσουρεμένων τζίρων μας λόγω της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε. 

Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες κερδίζουν ασύλληπτα κέρδη και ένας από τους λόγους είναι και οι ευνοϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων: το τσαλαπάτημα των εργατικών δικαιωμάτων, οι πρώτες ύλες που τις προμηθεύονται κοψοχρονιά, η φθηνότερη  ενέργεια σε σχέση με τις δικές μας επιχειρήσεις, οι συνεχόμενες φοροαπαλλαγές και άλλες ενισχύσεις που συνήθως χρυσοπληρώνουν οι εργαζόμενοι μέσω του προϋπολογισμού.



Το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και επαγγελματίες. Μία δεκαετία ολόκληρη απορροφούμε τις όποιες αυξήσεις σε φόρους, εισφορές, πρώτες ύλες, ενέργεια, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, κρατώντας την τιμή του βασικότερου διατροφικού προϊόντος όσο γίνεται σταθερή για την ελληνική οικογένεια, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα στην οικονομική  κρίση. Τώρα ήρθε και η πανδημία όπου έχει επιδεινώσει την κατάσταση στα λαϊκά νοικοκυριά και καλούμαστε για ακόμη μία φορά να βάλουμε πλάτη εμείς.

Η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί  συνεχώς μειώνονται καθημερινά, οι συντάξεις πετσοκόβονται, ο ΦΠΑ παραμένει ο ακριβότερος στην Ευρώπη στα επισιτιστικά επαγγέλματα. Οι φόροι διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Θα μειωθεί και άλλο η αγοραστική δύναμη των λαϊκών νοικοκυριών.

Με όλα αυτά ρωτάμε, ποιος θα απορροφήσει την αύξηση των αλεύρων;  Θα αυξήσουμε την τιμή του ψωμιού τώρα; Δεν θα είναι πρόκληση για τον κόσμο αυτό μέσα σε αυτή την κατάσταση;  

Γι΄ αυτό και απαιτούμε εδώ και τώρα, οι τιμές στα άλευρα να παραμείνουν σταθερές

Συνάδελφοι η κατάσταση έχει  φτάσει στο απροχώρητο. Η κατεψυγμένη ζύμη και τα BAKE-OFF , τα S/M είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που μας οδηγεί στον αφανισμό. Πρέπει να αντιδράσουμε πριν να είναι αργά.

Κατόπιν κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί «δεν γνώριζα-δεν άκουσα»!!!

Αρκετά θησαύρισαν οι μεγαλοβιομηχανοι και οι μεγαλέμποροι! Δε θα ανεχτούμε  εν μέσω μίας πρωτόγνωρης κρίσης να προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους  στις πλάτες τις δικές μας και των λαϊκών οικογενειών .

Καλούμε την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι εν μέσω πανδημίας στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να παρέμβει ώστε να μην γίνει καμία αύξηση στο αλεύρι όσον αφορά το κυριότερο διατροφικό προϊόν του λαού, αυτό του ψωμιού.  

Καλούμε την ομοσπονδία να αποδεσμευτεί από τις μεγάλες χορηγίες των μυλωνάδων και να πάρει ξεκάθαρη στάση υπέρ των συναδέλφων που εκπροσωπεί.

Καλούμε τους συναδέλφους να κρατήσουν επιθετική στάση στις όποιες αυξήσεις τους ανακοινώνονται και να απαιτήσουν από τα σωματεία τους να μπουν μπροστά ώστε να προστατευτεί το επάγγελμα μας, που για ακόμη μία φορά γίνετε βορά στις ορέξεις κάποιων μεγάλων.

Η Αγωνιστική Κίνηση θα είναι πάντα μπροστά στον αγώνα που δίνει ο μεροκαματιάρης αρτοποιός που δουλεύει νύχτα σε νύχτα στο μαγαζί του, στηρίζοντας την ίδια την  κοινωνία και την οικογένεια του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου