Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter





ΑΥΣΤΗΡΟ LOCKDOWN ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι σε ισχύ από χθες και μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου. Σταματά το click away στα εμπορικά καταστήματα, δεν θα λειτουργούν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ, ενώ αναστέλλονται οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Οι δραστηριότητες αυτές θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου, με βάση τους κανόνες που ίσχυαν κατά την περίοδο των γιορτών. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. 
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ 1/Β/2-1-2021 με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας


ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Μετατίθεται για την 1/4/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «κατόπιν αιτημάτων φορέων της αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί το 1ο τρίμηνο του 2021 ως επιπλέον χρόνος εκπαίδευσης και προσαρμογής των επιχειρήσεων στη λειτουργία του myDATA. Διευκρινίζεται ότι τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις το 1ο τρίμηνο του 2021, θα πρέπει επίσης να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA, με διαφορετική προθεσμία και συγκεκριμένα όχι αργότερα από την 31/10/2021, ώστε να διαμορφωθεί η ολοκληρωμένη εικόνα κάθε επιχείρησης στα ηλεκτρονικά βιβλία για το 2021».
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Β/5862


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Μια σειρά από προθεσμίες φορολογικών υποχρεώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου παράτεινε έως την 26η Φεβρουαρίου 2021 η ΑΑΔΕ. Πλέον οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις και χωρίς να θεωρηθούν οι δηλώσεις εκπρόθεσμες να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους και να πληρώσουν μετά από ένα δίμηνο τους αναλογούντες φόρους.
Αναλυτικά η  απόφαση της ΑΑΔΕ
 

 ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ myCAR

Στην πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, υπάρχει η δυνατότητα να:
- τεθεί σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά σας, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς επίσκεψη στη ΔΟΥ σας.
- Κατέβει  το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και η βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
Oδηγίες myCAR / Εγχειρίδιο χρήσης

ΑΑΔΕ-myCAR: ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΚΛΙΚ
Πέντε κλικ αρκούν στο ποντίκι του υπολογιστή από τους ιδιοκτήτες οχημάτων, σε περίπτωση που θέλουν να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες και να τα θέσουν σε ακινησία. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ-myCAR η οποία πρόκειται να ανοίξει όταν δημοσιευθεί η σχετική απόφαση. Τα πέντε βήματα περιγράφει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών οχημάτων. Αφού θα πληκτρολογούν mycar.aade.gov.gr, και περάσουν το user name και το password τους στο myTAXISnet, θα οδηγούνται στην αντίστοιχη σελίδα και θα ακολουθούν τις οδηγίες.

e-ΕΦΚΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ  ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ
Από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 θα πιστωθούν 98.019.378,32 ευρώ στους λογαριασμούς 101.613 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών ως επιστροφές που προέκυψαν μετά από εκκαθάριση που διενήργησε ο e-ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Το υπουργείο σημειώνει ότι συνολικά, προέκυψαν προς επιστροφή 135.346.225,11 ευρώ σε συνολικά 158.600 ενεργούς  ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ενώπιον της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφόρων, η οποία εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών. Όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, «η Επιτροπή αποτελεί μια κορυφαία καινοτομία, αφού συμβάλλει στην ταχεία επίλυση φορολογικών διαφορών και στην αποσυμφόρηση των Διοικητικών Δικαστηρίων. Κυρίως, όμως, δίνει διέξοδο και διευκολύνει τους πολίτες».
 
 
ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΨΟΥΣ ΕΩΣ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 118.906 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Η ΑΑΔΕ
Στη διαγραφή οφειλών ύψους έως 10 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο, σε σύνολο 118.906 φορολογουμένων προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο τη εκκαθάριση του συνολικού χαρτοφυλακίου ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι συγκεκριμένες οφειλές, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, έγιναν βάση των διατάξεων που προβλέπει η νομοθεσία και πληρούσαν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και την 25/11/2019.
- Το υπόλοιπο της βασικής οφειλής συνολικά ανά οφειλέτη δεν υπερέβαινε το ποσό των 10 ευρώ. 
- Δεν υπήρχαν άλλες οφειλές του ιδίου προσώπου, κατά το χρόνο διενέργειας της διαγραφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου