Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|5.5.20

ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ
Σε λειτουργία βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αναστολή κατά 75 ημέρες των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, στο πλήρως ανανεωμένο και χρηστικό περιβάλλον της πλατφόρμας, myBusinessSupport. Αυτό ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ υπενθυμίζοντας ότι η εφαρμογή θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη, 7 Μαΐου.
 
Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής «ΚΟΜΙΣΤΕΣ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ» της πλατφόρμας
 

 ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ
Τις προϋποθέσεις για την χορήγηση της ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, καθορίζει Κοινή Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης - Επενδύσεων. Σύμφωνα με την απόφαση: Οι αιτήσεις για την καταβολή της ενίσχυσης θα πρέπει να γίνουν έως τις 15 Μαΐου, ενώ δίνεται η δυνατότητα ενστάσεων. Επιτρέπεται επιστροφή μόνον του 70% της ενίσχυσης, που θα λάβει η επιχείρηση εφόσον ο τζίρος της ένα έτος μετά τη λήψη της ενίσχυσης, είναι μειωμένος κατά 70% ή παραπάνω σε σχέση με το ύψος του κύκλου εργασιών αναφοράς ή των ακαθάριστων εσόδων αναφοράς.
 
Αναλυτικά το ΦΕΚ με τη διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής
 

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Εκδόθηκε εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (επισυνάπτεται) σχετικά με τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και την πρόληψη της διάδοσης του κορονοϊού SARS-COV-2, κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Σκοπός της εγκυκλίου είναι η καθοδήγηση τόσο των επιχειρήσεων, των οποίων η λειτουργία στο πλαίσιο της τρέχουσας πανδημίας ανεστάλη ολικώς ή εν μέρει, όσο και αυτών που τελούν ήδη σε λειτουργία, ως προς τη λήψη ή τη διατήρηση ή/και βελτίωση ήδη υφιστάμενων μέτρων και πρακτικών πρόληψης και ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού SARS COV-2, προκειμένου αφενός μεν να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου αφετέρου δε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.
 
Αναλυτικά η εγκύκλιος με τα μέτρα προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου