Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EBEA e-Newsletter|16-18.5.20

ΑΑΔΕ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
Στην επικαιροποίηση της εικόνας όλων των επιχειρήσεων στην αίτηση χορήγησης της «επιστρεπτέας προκαταβολής» στο myBusinessSupport, προχώρησε η ΑΑΔΕ, με βάση το νέο αρχείο που έλαβε από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τον αριθμό των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αίτηση. Μάλιστα, για τις επιχειρήσεις που είχαν οριστικοποιήσει την αίτησή τους, οι μεταβολές στην εικόνα τους στο myBusinessSupport συνοδεύονται από εξατομικευμένο μήνυμα ενημέρωσης και οδηγιών. Όλες οι επιχειρήσεις, επισημαίνουν παράγοντες της ΑΑΔΕ, θα λάβουν και σχετικό ενημερωτικό mail στη θυρίδα τους στο myTAXISnet. Η ΑΑΔΕ είχε ζητήσει από την ΕΡΓΑΝΗ το επικαιροποιημένο αρχείο, μετά από ενημέρωση από φορείς της αγοράς ότι σε πλήθος επιχειρήσεων είχε καταχωρηθεί λανθασμένος αριθμός εργαζομένων, με αποτέλεσμα πολλοί να απορρίπτονται από τη χορήγηση της

ΕΣΑ: ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Ένα στα τέσσερα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα είχε πτώση τζίρου πάνω από 50% κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας μετά το lockdown σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019, ενώ συνολικά το 82,8% των καταστημάτων κατέγραψε χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή εβδομάδα. Η εικόνα αυτή προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε 204 καταστήματα, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κατά τις πρώτες ημέρες επανεκκίνησης του λιανεμπορίου τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσαν τα καταστήματα πώλησης καλλυντικών, ενώ ικανοποιητική απόδοση σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά είχαν και τα καταστήματα πώλησης παιδικών ειδών.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ
Με αφορμή τη μετακίνηση εκτός νομού, από  σήμερα,  18 Μαΐου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι μετακινήσεις διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του ιού COVID-19. Υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
 
Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 31 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε9
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας ακινήτων (Ε9), σε περίπτωση μεταβολών στην περιουσία των υπόχρεων, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου, αλλά και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων που εκπνέει στις 20 Μαΐου. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν αλλαγές κατά τη διάρκεια του 2019, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9, καθώς τυχόν λάθη ενδέχεται να τους κοστίσουν ακριβά. Και αυτό γιατί αφενός μεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 100 ευρώ, αφετέρου δε γιατί ενδέχεται να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερο ΕΝΦΙΑ φέτος για τα ακίνητα που τυχόν είχαν στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια του 2019 σε περίπτωση λαθών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου