Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΠΛΑΝΗ



Ιάσων Καπλάνης
16-12-2013
Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΑΕ και τους  Προέδρους θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω.
Τα θέματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ  το οποίο ήταν το θέμα της συνάντησης είτε τα δούμε ένα – ένα είτε όλα μαζί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Να αποδομηθεί η αρτοποιητική νομοθεσία και μαζί με αυτήν τα μαγαζιά μας και η δουλειά μας προς όφελος των βιομηχανιών και των Σούπερ Μάρκετ. ΟΛΟΙ το γνωρίζουμε αυτό. Είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον ο σκοπός τους θα επιτευχθεί όσο εμείς μένουμε αδρανείς και ακολουθούμε τις τακτικές τους να καθόμαστε σε στημένους διαλόγους μαζί τους.
Ξεκάθαρο όλοι αυτοί οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν. Εμείς (οι ηγεσίες του κλάδου δηλαδή) επιμένουμε παρόλα αυτά να συνδιαλεγόμαστε μαζί τους. Συνάδελφοι η αντίδρασή μας πρέπει να είναι μαζική και καθολική από την βάση. Πάψτε να στηρίζεται τις ελπίδες σας σε Προέδρους και συνδικαλιστές τύπου Ομοσπονδίας.
Επιχειρήματα τα οποία αναπτύσσονται για την περιβόητη έκθεση υπάρχουν και όλοι συμφωνούμε σε αυτά όπως μπήκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. . Ενιαία γραμμή με σταθερά επιχειρήματα πρέπει να έχουμε όλοι. Το πως θα αντιδράσουμε είναι η διαφορά. Πρέπει να δούμε πια, ως πρόκληση στα συμφέροντά μας  την γενική πολιτική της Ε.Ε. στο ξεκαθάρισμα της αγοράς με ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτήν τη φορά μπήκε πιο ξεκάθαρα το ξεπούλημα του Αρτοποιού. Βαφτίζονται όλοι αρτοποιοί και φούρνοι. Το Επικουρικό μας ταμείο, τα δικά μας λεφτά  οδηγούνται σε πλήρη αφανισμό.
Στο θεματικό συνέδριο συζητήθηκε το  μέλλον της αρτοποιίας χωρίς να λογαριαστεί καθόλου η πολιτική βούληση που υπάρχει στο να μας σβήσουν από τον χάρτη. Πολύ απλά όταν όλοι θα πουλάνε ψωμί  οπουδήποτε, όταν οι φόροι, η ανεργία, η ασφάλιση, οι πρώτες ύλες και ότι άλλο θα δημιουργήσουν θέμα ανταγωνισμού, όταν έρθει ίσα και όμοια το φρέσκο και το κατεψυγμένο πως θα μείνουμε παραγωγοί εμείς από το αλεύρι στο ψωμί. Όσοι καταφέρουν να επιζήσουν (ένας στους δέκα προσωπική μου εκτίμηση) μπεϊκοφετζήδες θα είναι. Για όλα τα προβλήματα που προανέφερα στην παραγωγή, στην επιβίωση του αρτοποιού δεν είδα ούτε μια γραμμή από την ριμάδα την Ομοσπονδία μου. Μόνο ταξίδια είδα και μεγάλη ζωή.
Συναντήσεις με Βουλευτές – Υπουργούς , κανάλια συστηματικά εμάς από την Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών μας έχουν στην απ΄έξω διότι πολύ απλά ούτε την άλλη φωνή την θέλουνε, ούτε ίσως θέλουνε μάρτυρες στο ξεπούλημα του φούρναρη που έγινε και γίνεται. Μάλιστα στερημένοι πια από επιχειρήματα είχαν το θράσος να μας αποκαλέσουν κομουνιστοσυμμορίτες σε ανοικτά πρακτικά της συνεδρίασης. ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ!
Εμείς να γνωρίζουν ότι τον χορό του Ζαλόγγου δεν θα τον χορέψουμε μαζί τους. Ούτε από τις κομματικές ταυτότητες κρεμόμαστε. Όταν ο πρόεδρος των ταξιτζήδων κ.Λυμπερόπουλος με την ιδιότητα μάλιστα μέλους της Ν.Δ. μπήκε μπροστάρης στον αγώνα ακολουθήθηκε από το  σύνολο των συναδέλφων του με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τότε τον διέγραψε από το κόμμα δημόσια. Μάλιστα τότε στηρίχθηκε από τους εκλεγμένους ΠΑΣΕΒΙΤΕΣ συναδέλφους έχοντας τους δίπλα στον αγώνα που δόθηκε στους δρόμους όλης της Ελλάδας. Λέγοντας προσωπικά αυτά στην συνεδρίαση την Κυριακή 8 Δεκέμβρη πρότεινα 40 άτομα που ήμασταν εκεί να προχωρήσουμε  Δευτέρα πρωί σε κατάληψη στο γραφείο του Κ.  Χατζηδάκη δημιουργώντας τον ντόρο που πρέπει για το θέμα μας και να δείξουμε επιτέλους δυναμική. ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ και ΑΙΩΝΙΑ η ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ συνάδελφοι.
Επειδή δεν θέλω να βγάλω από το κάδρο την ΣΑΑΠΠ δυστυχώς η συντεχνία πληρώνει αμαρτίες πολλών ετών μαζί και των 2½ τελευταίων. Οπότε αδυνατεί για πολλά – πολλά . Η  όποια αγωνιστική δυναμική θέλει να επιδείξει τώρα εμάς θα μας βρει αρωγούς. Απλά τις προειδοποιήσεις μας όλο αυτό το διάστημα που συμμετέχουμε στο Δ.Σ. δεν τις έπαιρνε στα σοβαρά η διοίκηση και απλά ακολουθούσε τις ίδιες πρακτικές της Ομοσπονδίας.
Εύχομαι τώρα να αλλάξει τροπάριο και να κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον διεκδικητικό , αγωνιστικό καταγγέλλοντας τα πραγματικά αίτια που μας οδηγούν στο αφανισμό.
Άσχημη εικόνα μου δημιουργεί η κόντρα Αθήνας – ΟΑΕ που μόνο κακό κάνει στο επάγγελμα, ίσως η μια πλευρά τελικά να έχει δίκιο. Η πρωτεύουσα αλώθηκε από τον εχθρό τώρα έμεινε το αποτελείωμα όλης της χώρας. Όταν ξυπνήσουν οι κύριοι κύριοι θα είναι αργά. Επίσης άσχημη εικόνα οι εταιρίες δορυφόροι του επαγγέλματος απέναντι στην συντεχνία. Μπορώ να αναφέρω πολλές . Μόνο η μαζική παρουσία του φούρναρη της γειτονιάς στο σωματείο θα απομονώσει πλήρως την γνωστή αλυσίδα που κάνει αισθητή την παρουσία της στα δρώμενα της Αθήνας και σε επίπεδο συντεχνίας. Άλλωστε και μέσα στο Δ.Σ. υπάρχει μέλος με μαγαζιά στυλ αλυσίδας μετά την παραίτηση του Κου Σαχινίδη και αντικατάστασή του προερχόμενου από το ψηφοδέλτιο του. Δεν υπάρχει τίποτα να κρυφτεί πια. Έρχονται στιγμές που και εγώ απογοητεύομαι και θέλω να σηκωθώ να φύγω αηδιασμένος από πολλά. Όμως ποτέ ένας κομμουνιστής δεν τα παρατάει έτσι εύκολα. Μόνος όμως και αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να κρατάει την σπίθα ανοικτή. Το να γίνει όμως φλόγα αυτή πρέπει να την ανάψουν όλοι μαζί  οι συνάδελφοι. Τα ψέματα τελειώνουν, πια γίνεται ξεκάθαρο ποια είναι τα στρατόπεδα . Η δουλειά μας, η ζωή μας  είναι αυτό που πρέπει να μας οδηγήσει σε ανατροπές. Απαραίτητη η συμμετοχή όλων δίπλα στα σωματεία. Είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε , όσο παραμένουμε έτσι ο καθένας μόνος του να παλεύει στα κύματα  το μόνο που μας μένει είναι το να οδηγούμαστε ως πρόβατα στη σφαγή.
Τέλος να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους τους συναδέλφους, καλές δουλειές και να μην είναι οι τελευταίες καλές γιορτές για τον απλό φούρναρη που μοχθεί πραγματικά αλλά να διεκδικήσουμε να είναι πολλές ακόμη αυτές.
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου