Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΤΟ ¨ΜΑΡΜΑΡΟ ¨ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ¨ΜΙΚΡΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ¨.



 
Αγαπητοί  Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Λίγο καιρό μετά το θεματικό Συνέδριο, καλούμεθα να πληρώσουμε το «μάρμαρο »της κρίσης . Το βράδυ της 17 Νοέμβρη, ο κλάδος μας  δέχτηκε ένα χτύπημα δημαγωγίας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα Μ.Μ.Ε. κατόπιν της έκθεσης ΟΟΣΑ. Ο υπουργός ( Κ. Χατζηδάκης) κατέληξε στο αίτιο της κρίσης. Οι  φουρναραίοι κλέβουν, πωλούν 350 γρ.  ψωμί, αντί των 500γρ. Δεν γνωρίζει ο Κύριος αυτός ότι τα βάρη των 250γρ και 350γρ είναι νόμιμα μετά την απελευθέρωση του ΄92; Είναι κατοχυρωμένα με αγρονομικές διατάξεις . Δεν πουλάει αυθαίρετα ο φούρναρης το ψωμί των 350γρ για μισόκιλο!
Χρησιμοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, όπου εφαρμόζει η κυβέρνηση για όλες τις κοινωνικές ομάδες (δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς, φαρμακοποιούς, εκπαιδευτικούς, αγρότες κλπ) ,καταφέρνει να τις στρέψει την μια ενάντια στην άλλη και τελικώς να παρθούν πίσω οι μέχρι τώρα κατακτήσεις.
Η Ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται. 1.5 εκατομμύριο άνεργοι , 300 χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις- μαγαζιά, 800 χιλιάδες πολίτες χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και  από εμάς, καμιά αντίδραση σαν Ο.Α.Ε. Αρκούμεθα σε διαπιστώσεις  και  άκαρπες συζητήσεις και δεν τολμάμε να καταδικάσουμε την πολιτική αυτή που «ξεκληρίζει», φτωχοποιεί, φέρνει δυστυχία. Ο παραγωγικός τομέας συρρικνώνεται, αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος  «χάνεται», όπως επίσης και ο βιοτεχνικός. Ήρθε η σειρά μας συνάδελφοι. Ο «συμπαθής» αρτοποιός της γειτονιάς μετατρέπεται στον  «κακό άνθρωπο» που εκμεταλλεύεται την κρίση για να πλουτίσει. Εκμεταλλεύεται τον πελάτη, κλέβοντας τον στο ζύγι.
Αυτόν τον τρόπο διάλεξε το υπουργείο , μέσω του ΟΟΣΑ, για να χτυπήσει τον φούρνο της γειτονιάς , για να ενισχύσει το bakeoff και να το καθιερώσει.
Συνάδελφοι, εμείς σαν Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών Ελλάδας, δεν έχουμε πρόβλημα να ζυγίζεται ο άρτος. Φυσικά, το ίδιο να συμβαίνει και στον συσκευασμένο άρτο του SUPERMARKET.
Αν όντως η κυβέρνηση νοιάζεται για φθηνό και ποιοτικό ψωμί και δε το χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα, αυτό ας «καθίσει να το συζητήσει» με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παραγωγής ψωμιού και να σταματήσει αυτή την πολιτική της εξαθλίωσης της Ελληνικής κοινωνίας.
Για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
19-12-2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου