Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΧΑΤΖΗΘΑΦΤΗ ΟΛΟΙ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

 




Η κυβέρνηση παρά τις μαζικές αντιδράσεις, ενάντια στο νέο  φοροληστρικό νομοσχέδιο, τώρα από τον  Χατζηδάκη,  όπως  εκφράστηκαν με τις μαζικές κινητοποιήσεις των επαγγελματιών με αποκορύφωμα στις 22 Νοεμβρίου, το φέρνει προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και το θέτει προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Το έκτρωμα Χατζηθάφτη δεν φτιασιδώνεται, μόνο ανατρέπεται!

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας, τα επιτελεία της κυβέρνησης προσπαθούν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των επαγγελματιών, "μαγειρεύοντας" υποτιθέμενες βελτιώσεις που σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν το άδικο περιεχόμενο του νομοσχεδίου που με το τεκμαρτό εισόδημα χτυπάει τους πιο αδύναμους, ληστεύει στην κυριολεξία  όσους βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, σε μια περίοδο  πρωτοφανούς ακριβείας, μειωμένων τζίρων και έντασης του ανταγωνισμού από τους μεγάλους ομίλους.

Φτάνουν στο σημείο να εκβιάζουν ωμά, προτείνοντας όσοι θέλουν να εξαιρεθούν από το τεκμαρτό εισόδημα (άκουσον άκουσον!) να αιτούνται φορολογικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας, την στιγμή που όλοι  γνωρίζουμε την "αποτελεσματικότητα" του κράτους όταν θέλει να επιβάλει πρόστιμα στους μικρούς επαγγελματίες.

Φορολογική δικαιοσύνη - το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Πώς διασφαλίζεται η φορολογική δικαιοσύνη όταν εμείς:

          Φορολογούμαστε από το 1ο ευρώ

      Καταβάλουμε προκαταβολή φόρου

      Πληρώνουμε ένα σωρό χαράτσια όπως το Τέλος Επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ

      Πληρώνουμε τους άδικους έμμεσους φόρους σε καύσιμα, ενέργεια, βασικά είδη κατανάλωσης         τόσο ως επαγγελματίες όσο και για τις ανάγκες των σπιτιών μας.

Τράπεζες, βιομήχανοι, εφοπλιστές και μεγαλέμποροι απολαμβάνουν:

          Αναβαλλόμενους φόρους

          Εθελοντική φορολόγηση

          Φοροαπαλλαγές ως κίνητρα για επενδύσεις

          Μείωση του «συντελεστή του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου» από 0,5% στο 0,2%

 

Γιατί, αφού λένε για δικαιοσύνη, δεν φορολογούν αυτούς που σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το sofokleous.gr, κάτω από 8.900 ΑΦΜ (το 0,2% των ενεργών ΑΦΜ) χρωστάνε 90,1 δις ευρώ, τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα;

Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Η κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά απέναντι στα συμφέροντα των πολλών, των βιοπαλαιστών μικρών επαγγελματιών κάθε κλάδου όπως ο δικός μας. Μόνος τους στόχος πως θα μας βγάλουν από την μέση για νέα πεδία κερδοφορίας των μεγάλων αγορών.

 

Η δική μας απάντηση μπορεί να είναι μόνο ένταση του αγώνα με αιχμή τα δικά μας δίκαια αιτήματα. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την Ομοσπονδία μας  όπου το τελευταίο διάστημα αναλώνετε στο να κάνει τον dealer ιδιωτικών εταιριών ρεύματος και ιδιωτικών εταιριών ασφάλισης. Για τα καυτά θέματα του κλάδου δεν απλά δεν ακουμπάει γιατί κάνει τζιζ.

 

5 Δεκέμβρη σε  κάθε πόλη, δείχνουμε την δύναμη μας!

 

Συμμετέχουμε στον πανελλαδικό ξεσηκωμό που καλούν ΓΣΕΒΕΕ και ΟΒΣΑ την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και  στην  μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 13.00 το μεσημέρι.

 

Απαιτούμε:

 

  Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

   Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

  Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

  Κατάργηση των ΕΦΚ στην ενέργεια που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του βασικότερου διατροφικού προϊόντος των λαϊκών νοικοκυριών ώστε να μην πουν το ψωμί ψωμάκι. 

  Κατάργηση του ΦΠΑ στο ψωμί, καμία σκέψη επαναφοράς στον υψηλό συντελεστή σε μια σειρά προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης από 1-1-2024

  Όχι στις αυξήσεις διοδίων από 1-1-2024 που θα συμπαρασύρει σε νέες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα λόγω αύξησης των μεταφορικών.

  Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου