Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής : Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του εισοδήματος μας Την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 7.0μμ ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια σε έναν ακόμα αντιλαϊκό Προϋπολογισμό

 



Xαιρετίζουμε τους χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές επιστήμονες που συμμετείχαν μαζικά στο κλείσιμο των καταστημάτων στις 5/12 και στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

            Χωρίς αυτή την πρωτοπόρα δράση δεν θα είχε υψωθεί ένα κύμα αντίστασης στην Κυβερνητική πολιτική θα είχε περάσει χωρίς αντιδράσεις η προπαγάνδα της Κυβέρνησης ότι νομοθετεί αυτό το έκτρωμα για λόγους «φορολογικής δικαιοσύνης»

             Δεν θα είχαν ακουστεί τα αιτήματα μας για 12.000 ευρώ αφορολόγητο , για άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,την κατάργηση των υπερβολικών κρατήσεων των τραπεζών για τις τραπεζικές συναλλαγές.

            Χωρίς αυτή την πρωτοπόρα  δράση θα είχαν βγει ξανά εκτός κάδρου όσοι συγκεντρώνουν αμύθητο πλούτο. Όπως  το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάει 85 δις ευρώ τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα. Όπως οι εφοπλιστές που έχουν εθελοντική φορολογία, οι  τραπεζίτες που έχουν αναβαλλόμενο φόρο, οι στρατηγικοί επενδυτές που φοροαπαλλάσσονται για 12 χρόνια

            Αυτή η πρωτοπόρα δράση των Ομοσπονδιών , των σωματείων των Ενώσεων είναι παρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις διευρύνθηκε η συμμαχία των επαγγελματιών και βιοτεχνών με άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως οι αυτοκινητιστές και οι επιστήμονες. Είχαμε την συμπαράσταση των εργατικών σωματείων . Αυτή η συμμαχία πρέπει το επόμενο διάστημα να δυναμώσει.

            Να δυναμώσει η αγωνιστική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, ότι τίποτα δεν αλλάζει όπως οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) γιατί οι ίδιες έχουν γραμμή συμβιβασμού με την πολιτική που μας τσακίζει . Σκόπιμα έκρυβαν ότι το φορολογικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί κάποια ιδεοληψία του Μητσοτάκη ή του Χατζηδάκη, αλλά κεντρική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δισεκατομμυρίων του ταμείου ανάκαμψης προς τους μονοπωλιακούς ομίλους , και της επενδυτικής βαθμίδας.

            Χρόνια τώρα ευνουχίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα με την καταστρεπτική λογική του «κοινωνικού διαλόγου» , των «ρεαλιστικών προτάσεων» , των κινητοποιήσεων που είναι για αυτούς «ξεπερασμένες πλέον» . Μπροστά στις κινητοποιήσεις , λειτούργησαν διασπαστικά στην λογική «μπορεί ο κλάδος μας να εξαιρεθεί τελικά» όπως έκανε η ΕΣΕΕ ή προχώρησαν σε ανοιχτή υπονόμευση της κινητοποίησης με κάθε μέσο όπως έκανε η ΓΣΕΒΕΕ. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στις συγκεντρώσεις αυτών των δύο συνομοσπονδιών δεν παραβρέθηκαν συνολικά πάνω από 100 άτομα!!!

            Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε έναν ακόμα βάρβαρο Κρατικό Προϋπολογισμό.

            Και είναι βάρβαρος γιατί προϋπολογίζει στα έσοδα , τα έσοδα αυτού του φορολογικού εκτρώματος, του κεφαλικού φόρου και του ηλεκτρονικού λαβύρινθο των my data αλλά και γιατί  προϋπολογίζει νέα  αφαίμαξη μέσα από την εκτίναξη των εσόδων του προϋπολογισμού  κατά 6,2 δες ευρώ.

            Η Κυβέρνηση επιδεικνύει – όπως και οι προηγούμενες- τα ματωμένα πλεονάσματα που για άλλη μια φορά θα κινηθούν προς τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους οι οποίοι απολαμβάνουν νέες φοροαπαλλαγές Όπως η μείωση φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0,5% σε 0,2%,η μείωση κατά 50% του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών ,η κατάργηση του φόρου τόκων ομολόγων σε κρατικά και επιχειρηματικά ομόλογα.

            Την ίδια στιγμή που κρίσιμες υποδομές για την ζωή μας όπως τα νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας οδεύουν προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση.

            Συνεχίζουμε πιο δυναμικά , πιο πολλοί, απέναντι σε αυτή την πολιτική που συνθλίβει τη ζωή μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

-Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

-Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

-Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

-  Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

-  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

-  Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

-  Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

-  Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

-  Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου