Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

 




Μέσα στον μήνα Νοέμβρη η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή για την δήθεν «πάταξη της φοροδιαφυγής» ετοιμάζει νέο γύρο φοροεπιδρομής με σκοπό να πάρει ακόμα περισσότερα από τους μικρούς επαγγελματίες που ήδη μαζί με τους εργαζόμενους πληρώνουμε το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Μάλιστα για να μπορέσουν με τις δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις να εφαρμόσουν τους άδικους νόμους, έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές «κυνήγι μαγισσών», δείχνοντας με το δάχτυλο ως «φοροφυγάδες» τους αυτοαπασχολούμενους, τους, καλλιεργώντας κλίμα ενοχής και δυσπιστία μέσα στην κοινωνία, κρύβοντας έτσι το δάσος της αντιλαϊκής πολιτικής που χρόνια τώρα τσακίζει το εισόδημα μας.

Προσπαθούν να εμφανίσουν το κράτος – γδάρτη σαν θύμα ενώ είναι ο θύτης που χρόνο με το χρόνο και με την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων, μας σπρώχνει στην ανέχεια, δημιουργώντας το έδαφος για την απόκρυψη εισοδήματος, αφού σε διαφορετική περίπτωση ολόκληρες οικογένειες δυσκολεύονται ακόμα και να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»!

Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν είναι ότι οι μικροί επαγγελματίες:

·         Δεν έχουμε κατοχυρωμένο δικαίωμα σε αφορολόγητο.

·         Φορολογούμαστε από το 1ο Ευρώ και η προκαταβολή φόρου, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος εξανεμίζουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός μας πριν ακόμα το πάρουμε στα χέρια μας.

·         Βρισκόμαστε σε ένα συνεχές κυνήγι με τις υποχρεώσεις χωρίς καμία ουσιαστική διευκόλυνση όπως τον υψηλό ΦΠΑ, τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα ενοίκια, στις πρώτες ύλες, στις εισφορές του ΕΦΚΑ, τα υψηλά Δημοτικά Τέλη αλλά και τα χρέη που αναγκαστήκαμε να φορτωθούμε στην περίοδο της κρίσης και της πανδημίας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Στον αντίποδα δεν γίνεται κουβέντα για την «νόμιμη» φοροαπαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων:

·         Για τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων. Όπως ότι ο μόνος φόρος που η πληρωμή του αναβάλλεται στο διηνεκές, είναι ο «αναβαλλόμενος» φόρος των τραπεζών.

·         Την εθελοντική και συμβολική φορολογία των εφοπλιστών.

·         Τις φοροαπαλλαγές των στρατηγικών επενδυτών που έχουν ενταχθεί στους κάθε λογής αναπτυξιακούς νόμους από τους οποίους με τα κριτήρια που θέτουν πετάνε εκτός τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ξέρουμε καλά ότι η βαριά φορολογία που μας ματώνει δεν αξιοποιείται για την προστασία και την  βελτίωση των όρων ζωής μας. Αλλιώς:

·         Δεν θα πνιγόμασταν στην πρώτη βροχή, δεν θα καιγόμασταν στις φωτιές, δεν θα ζούσαμε με τον φόβο του σεισμού λόγω της υποχρηματοδότησης κρίσιμων υποδομών στην χώρα  μας.

·         Δεν θα βλέπαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας  να υποβαθμίζεται συνεχώς με νέες απώλειες σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να προστίθενται στις ήδη τεράστιες ελλείψεις.

·         Δεν θα αναγκαζόμασταν να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία – κονσέρβες, σε ακατάλληλα κτήρια που πέφτουν κομμάτι-κομμάτι, χωρίς θέρμανση και με μόνιμες ελλείψεις σε προσωπικό.

 Αντίθετα όποτε χρειάζεται βρέθηκαν και βρίσκονται πακτωλοί χρημάτων για:

·         Τις τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που θα τις πληρώνουν γενιές φορολογουμένων. Τις ιδίες τράπεζες ταΐζουμε σήμερα με τις προμήθειες για κάθε ψηφιακή συναλλαγή.

·         Τους μεγαλοκατασκευαστές που χρηματοδοτούνται αδρά από παντού ΕΕ-κυβερνήσεις – περιφερείς – δήμους για έργα που πολλές φορές δεν σχετίζονται με τις ανάγκες του λαού ή για έργα που διπλοπληρώνουμε με διόδια και αλλά ανταποδοτικά τέλη.

·         Τα νέα γήπεδα που κατασκευάζονται με τους φόρους του λαού μέσω του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων και προσφέρονται αμισθί ακόμα και για έναν αιώνα σε μεγάλο ιδιοκτήτες ΠΑΕ.

·         Το ταμείο ανάκαμψης που ταΐζει τα πράσινα και ψηφιακά μεγαθήρια με αλλεπάλληλα προγράμματα από τα οποία βεβαίως αποκλείονται οι μικροί επαγγελματίες.

Η νέα αυτή επίθεση που ετοιμάζουν στο εισόδημά μας έχει ως σκοπό να εξασφαλιστεί το νέο πλεόνασμα που υπολογίζεται με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό στο 2,1%, ώστε χωρίς σταματημό να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των ομίλων για να ενισχυθεί η κερδοφορία τους.

Γι’ αυτό και η αναζήτηση νέων φορολογικών βαρών, η «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» όπως την λένε κομψά. Γι’ αυτό και τέτοια εμμονή, τόσος θόρυβος, για τις αποδείξεις, τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και την δήθεν φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

Η αντιμετώπιση της φοροληστείας από την κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει από καθέναν ατομικά. Χρειάζεται τώρα στην βάση των κοινών μας προβλημάτων να δυναμώσουμε τη συζήτηση μέσα στους Συλλόγους μας και τους φορείς των επαγγελματιών που μας εκπροσωπούν.

Με οργάνωση και αγώνα είναι η ώρα να δώσουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης που αντί να απειλεί και να στοχοποιεί τους μικρούς επαγγελματίες, απαιτούμε να ικανοποιήσει τώρα τα δίκαια αιτήματά μας:

·         Κάτω ο προϋπολογισμός που φέρνει νέα ματωμένα πλεονάσματα.

·         Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς ορούς και προϋποθέσεις.

·         Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση).

·         Να ξεχάσουν κάθε σκέψη για ελάχιστο πλαφόν που θα φορολογούμαστε στα 9.100 €.

·         Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές ακατάσχετος λογαριασμός για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η Αγωνιστική Κίνηση καλεί όλους τους συναδέλφους να προσπεράσουν τις ηγεσίες που σιωπούν επικίνδυνα στα πραγματικά αυτά προβλήματα βάζοντας το λιθαράκι στο να περνάει η κυβερνητική πολιτική αυτούσια εις βάρος μας.

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο και όλα τα κλαδικά σωματεία για συμμετοχή  στις 8 ΝΟΕΜΒΡΗ να διαδηλώσουμε για τα αυτονόητα!

 Για αξιοπρεπές εισόδημα και εξασφάλιση των αναγκών μας!

Δεν θα ανεχθούμε νέα φορολογικά βάρη!

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής απέναντι στην σιωπή της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου