Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Για τον νέο νόμο που αφορά τις συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 



 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

        Ο νόμος του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών” είναι παρέμβαση ευθυγραμμισμένη στις αποφάσεις της ΕΕ, για να αντιμετωπιστεί το “διαρθρωτικό πρόβλημα” της ελληνικής οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά το αναφέρουν, αυτό του πολύ μεγάλου αριθμού πολύ μικρών επιχειρήσεων, κυρίως αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό.

        Η ψήφιση νομοσχεδίου διευκολύνει τη συνένωση των μεγαλύτερων και πιο δυναμικών επιχειρήσεων, οξύνοντας αντικειμενικά των ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών.

Τι αναφέρει συγκεκριμένα. Ότι “το μέσο μέγεθος της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχείρησης είναι μικρότερο από το μέσο μέγεθος της αντίστοιχης μικρής και μεσαίας επιχείρησης των κρατών μελών της ΕΕ”.  Και καταλήγει ότι σκοπός του νόμου είναι “η αύξηση της παραγωγικότητας και του μεγέθους τους, η προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας και κατ’ επέκταση, η επίτευξη οικονομιών κλίμακας”.

        Τι σημαίνει αυτό όμως για εμάς  τους αυτοαπασχολούμενους? Απάντηση κυνική είχε δώσει πριν μερικούς μήνες ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης. Τι είχε πει τότε: “Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες" και ότι τα πολύ διαφημισμένα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες, "θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μόνο στην περίπτωση που αυτές συγχωνεύονται". Με άλλα λόγια νέες φοροαπαλλαγές, νέα προνομία.

Απροκάλυπτα η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους δεν χωράνε στην ανάπτυξη που διαφημίζουν. Στο όνομα δήθεν της στήριξης της μεσαίας τάξης η κυβέρνηση παίρνει μια σειρά μέτρα, που είτε αφορούν απευθείας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους είτε πιο δυναμικές μεσαίες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση ένα πράγμα να βάλει καλά στο μυαλό της. Η επίθεση στις ζωές μας δε θα μείνει αναπάντητη.

 

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για τις πραγματικές μας ανάγκες

Κανείς μόνος του ! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

 

Οι αυτοαπασχολούμενοι οργανωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να τους απαντήσουμε. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στη μίζερη ζωή που μας ετοιμάζουν αντιτείνουμε τους αγώνες για άμεσα μέτρα  ανακούφισης του εισοδήματος μας, για κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου