Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μετρά τώρα για την στήριξη των συνάδελφων που νοσούν ή είναι σε καραντίνα και δεν μπορούν να εργαστούν

 




Με 25.000 κρούσματα καθημερινά, δεκάδες  είναι οι συνάδελφοι μας, που νοσούν ή είναι σε καραντίνα ενώ νοσούν μέλη της οικογένειας τους. Καθημερινά δεκάδες  περιπτώσεις μας γίνονται γνωστές σε όλη την Αττική και όχι μόνο.

Οι συνάδελφοι αυτοί δεν πηγαίνουν στη δουλειά , όσοι νοσήσαν βαριά μένουν εκτός για βδομάδες, χάνοντας το μεροκάματο τους, ενώ τα χρέη τρέχουν, χωρίς πρόβλεψη για οποιαδήποτε αποζημίωση, επιβαρύνονται μάλιστα και  από το κόστος των διαδικασιών διάγνωσης.

Τα συσσωρευμένα χρέη, η κακή κατάσταση στην αγορά που κρατά τον τζίρο καθηλωμένο σε συνδυασμό, με την απουσία οποιαδήποτε ουσιαστικής στήριξης, οδηγεί τους πιο πολλούς  συνάδελφους να πηγαίνουν στην δουλειά μέχρι την «ύστατη στιγμή» του θετικού τεστ ή να επιστρέφουν σε αυτήν πιο νωρίς επιβαρύνοντας και τη δική τους υγεία αλλά και με αυξημένες πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

 Η κυβερνητική πολιτική της περιβόητης «ατομικής ευθύνης» οδηγεί στην επιλογή «υγεία ή εισόδημα»!!  Το δίλλημα αυτό είναι απαράδεκτο, συντρίβει χιλιάδες βιοπαλαιστές συνάδελφους.  Αλήθεια, πως θα πληρώσουν οι συνάδελφοι τα διπλασιασμένα τιμολόγια του ρεύματος,τους προμηθευτές, το ενοίκιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους διακανονισμούς που τρέχουν με τις ΔΕΚΟ?

Τα μέτρα που έχει εξαγγείλει μέχρι τώρα η κυβέρνηση (και κόβονται από χιλίους κόφτες) είναι ανεπαρκή, και σε καμία περίπτωση δε καλύπτουν τις ζημίες που έχει πάθει ο κάθε συνάδελφος, πόσο  μάλλον τις πραγματικές ανάγκες μας.

Απαιτούμε:

·         Αποζημίωση για κάθε επαγγελματία που νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα και δεν μπορεί να εργαστεί, επίδομα ειδικού σκοπού για όσους πλήττονται από τα περιοριστικά μετρά.

·         Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ (μοριακά και ραπιντ) για όλο τον πληθυσμό. Δωρεάν διάθεση στον πληθυσμό με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης και των αναγκαίων τεστ χωρίς καθυστερήσεις. Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια.

·         Ειδική οικονομική ενίσχυση για τις γυναίκες μητέρες αυτοαπασχολούμενες που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι όταν τα παιδιά τους νοσούν και συνολικά τις μονογονεϊκές οικογένειες που βιώνουν αυτό το πρόβλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου