Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ : Οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα «χτυπούν» τη δουλειά μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΥΣΙΜΑ     Î‘ποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο κινησησΑποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο κινησησ


Οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα «χτυπούν»  τη δουλειά μας.
Οι τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα που σημειώνονται από τις αρχές Μάρτη, τάση που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί, εξαιτίας και των αυξήσεων που καταγράφουν οι διεθνείς τιμές των καυσίμων, αλλά κυρίως εξαιτίας της φοροληστρικής πολιτικής της κυβέρνησης και των τεράστιων περιθωρίων κερδοφορίας που διατηρούν οι εταιρείες διύλισης έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια της χώρας στις 2 Μάρτη ήταν 1,528 ευρώ ανά λίτρο και η τιμή διυλιστηρίου την ίδια μέρα 0,4154 ευρώ το λίτρο. Στις 30 Μάρτηη μέση τιμή στα πρατήρια είχε φτάσει στα 1,547 ευρώ, ενώ η τιμή διυλιστηρίου αυξήθηκε στα 0,4420 ευρώ. Η ανοδική πορεία της μέσης τιμής συνεχίστηκε και τον Απρίλη, για να φτάσει στις 4 Μάη η τιμή της αμόλυβδης στα 1,587 ευρώ το λίτρο, με την τιμή διυλιστηρίου να διαμορφώνεται στα 0,47 ευρώ το λίτρο.
Την περασμένη Πέμπτη 10 Μάη, η τιμή της αμόλυβδης έφτασε στα 1,596 ευρώ το λίτρο, που πρακτικά σημαίνει ότι σε πολλές περιοχές της χώρας η τιμή έχει ήδη ξεπεράσει τα 1,60 ευρώ και ανεβαίνει ταχύτατα προς τα 1,70 ευρώ ανά λίτρο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούμε με την τιμή του αυτή την στιγμή να έχει ήδη  ξεπεράσει τα 1,30 ευρώ ανά λίτρο.
Από εδώ και στο εξής, είναι απλά θέμα χρόνου οι αυξήσεις των καυσίμων να αρχίσουν να «περνούν» και στις τιμές των τροφίμων.
Ο κλάδος μας άμεσα εξαρτημένος από την τιμή των καυσίμων, όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι στην διατροφική αλυσίδα, αναμένεται να επηρεαστεί το επόμενο διάστημα. Τόσο η χρήση πετρελαίου στην παραγωγή ψωμιού από την πλειονότητα του βιοτέχνη παραγωγού ψωμιού όσο και η χρήση παράγωγων του στη διαδικασία προμήθειας πρώτων υλών επιδρά σημαντικά στο κόστος παραγωγής και στην ίδια αυτή καθαυτή της επιβίωσης των μαγαζιών μας. Δυστυχώς ο κλάδος μας απορρόφησε όλα αυτά τα χρόνια τις  κάθε είδους αυξήσεις σε φόρους, χαράτσια, ακριβή ενέργεια, πρώτες ύλες εις βάρος του.
Είναι γεγονός ότι δεν αντέχουμε άλλο.
Η Ομοσπονδία ενώ βλέπει την κατάσταση και σε αυτό το ζήτημα επιλέγει να μην αναλαμβάνει οποιαδήποτε δράση, πρωτοβουλία  προς όφελος των συναδέλφων. Καλούμε την Ομοσπονδία έστω και καθυστερημένα να παλέψει και να εξασφαλίσει μέτρα ανακούφισης των συναδέλφων που μπορούν να αποδειχτούν καθοριστικά για την συνέχεια λειτουργίας των μαγαζιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου