Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προς πώληση οι θυγατρικές της ΕΒΖ στη Σερβία

Κλείδωσε η πώληση των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ ΑΕ στη Σερβία, ως άλλη Ιφιγένεια, για δοθεί το πράσινο φως από την πιστώτρια τράπεζα στο σχέδιο επιβίωσης της ζαχαροβιομηχανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου ο υπουργός Οικονομίας.
·     
·          
Ο Γιώργος Σταθάκης προανάγγειλε, επίσης, την εξόφληση των τευτλοπαραγωγών εντός 3 ημερών από τη στιγμή που θα υπογραφεί η συμφωνία με την Πειραιώς για την αναδιάρθρωση των δανείων της εταιρείας, η οποία ταυτόχρονα πρέπει να προβεί και σε μείωση των λειτουργικών της εξόδων, με έμφαση στο μισθολογικό.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννη Δελή ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως το σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς για την ΕΒΖ προβλέπει αναδιάρθρωση των δανείων της τελευταίας, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, με διαγραφή ποσού 50 εκατ. υρώ, αποπληρωμή 50 εκατ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, περιλαμβανομένων και των εργοστασίων στη Σερβία, ενώ τα άλλα 50 θα αφορούν το δεκαετή δανεισμό της επιχείρησης. «Σε όλα τα κράτη σώζουν τις μητρικές εταιρίες, όχι τις θυγατρικές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, για να δικαιολογηθεί η απόφαση να θυσιαστούν τα δύο σερβικά εργοστάσια.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για την παραίτηση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΒΖ, Δημήτρη Γιαννακίδη, λόγω διαφωνιών με βασικές πτυχές του σχεδίου επιβίωσης και ιδίως αυτές που έχουν να κάνουν με την εκποίηση των σερβικών θυγατρικών, ο κ. Σταθάκης απέφυγε να την σχολιάσει και αρκέστηκε να πει ότι όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πέρυσι τον Ιανουάριο, τα ελληνικά εργοστάσια ήταν κατά κύριο λόγο κλειστά.
Έχουμε μικρή παραγωγή και μεγάλο κόστος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και άφησε να εννοηθεί πως σχετικά σύντομα θα πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει η ΕΒΖ να παραμείνει ζωντανή και να αναπτυχθεί.


Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος ΕΒΖ ο Δημήτρης Γιαννακίδης
Σημειωτέον ότι, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΒΖ υπέβαλε ο Δημήτρης Γιαννακίδης.
Το ανώτατο διοικητικό στέλεχος της ζαχαροβιομηχανίας φέρεται να ήρθε σε πλήρη ρήξη με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, για το περιεχόμενο του σχεδίου επιβίωσης που κατατέθηκε προς έγκριση στην Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να ανοίξει εκ νέου η κάνουλα της χρηματοδότησης και… τα βρόντηξε.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιαννακίδης διαφώνησε κάθετα με βασικές πτυχές του επιχειρησιακού πλάνου, που σχετίζονται με την πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ και κυρίως με την εκποίηση των δύο θυγατρικών που διατηρεί στη Σερβία. Μάλιστα τις αντιρρήσεις του αυτές τις έχει κοινοποιήσει και με σχετική αλληλογραφία, στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, προς αρμόδιους υπουργούς, μέσω επιστολών όπου εξηγεί την επιχειρηματολογία του. 
πηγή : agronews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου