Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δίνουν τα χέρια οι αγορές για την άνοδο στο σκληρό σιτάρι

Στην πρόσφατη τάση που παρατηρείται εδώ και λίγες εβδοµάδες µε τις εκτιµήσεις για τη χρηµατιστηριακή άνοδο της τιµής σιταριού το 2015 να διαδέχονται η µία την άλλη, έρχεται να προστεθεί και η τελευταία έκθεση του IGC, η οποία κάνει λόγο για µειωµένη παραγωγή σιταριού φέτος για πρώτη φορά µετά από 3 χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Συγκεκριµένα, η παγκόσµια παραγωγή σιταριού θα µειωθεί φέτος για πρώτη φορά µετά από 3 χρόνια, σύµφωνα µε το IGC, αλλά θα παραµείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τον µέσο όρο της πενταετίας λόγω της πολύ καλής σοδειάς του Καναδά. Κάτι τέτοιο αναµένεται να έχει άµεση επίδραση στη χρηµατιστηριακή τιµή του σιταριού την περίοδο 2014-2015, γεγονός που οι τραπεζικοί κολοσσοί συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν στις εκτιµήσεις τους. Μετά την αυστραλιανή τράπεζα Macquarie, ήρθε και η σειρά της Rabobank να επιβεβαιώσει την τάση µε αναθεωρηµένες προβλέψεις.

Ο τραπεζικός όµιλος αναθεώρησε µέχρι και 0,40 δολάρια ανά µπούσελ τις προβλέψεις του για τα προθεσµιακά σιταριού στο χρηµατιστήριο του Σικάγο και µέχρι 20 ευρώ ανά τόνο τις προσδοκίες του για τις τιµές σκληρού σιταριού στην αγορά του Παρισιού. Σηµαντικός παράγοντας στη διαµόρφωση της τιµής είναι οι συναλλαγµατικές ισοτιµίες. Η µεγάλη ζήτηση και το αδύναµο ευρώ αναµένεται ότι θα στηρίξουν τις τιµές στο Παρίσι, διατηρώντας τες στα 180-200 ευρώ ανά τόνο.
Για το καλαµπόκι, η εκτίµηση της παγκόσµιας παραγωγής για το 2014-2015 ανέβηκε κατά 10 εκατ. τόνους, στους 992 εκατ. τόνους, χαρίζοντας στη συγκοµιδή το ρεκόρ της µεγαλύτερης στα χρονικά. Αιτία είναι οι µεγαλύτερες από το αναµενόµενο σοδειές σε Αργεντινή, Βραζιλία, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ουκρανία, σύµφωνα µε το συµβούλιο.
Η πρόβλεψη για την παγκόσµια συνολική παραγωγή δηµητριακών (σιτάρι και δευτερεύοντα σιτηρά) το 2014-2015 αναµένεται να φτάσει τους 2,002 εκατ. τόνους, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση του IGC, ενώ τα διεθνή αποθέµατα σιτηρών αναµένεται να φτάσουν σε υψηλό τριακονταετίας.
Η παραγωγή ρυζιού σε παγκόσµιο επίπεδο παραµένει αµετάβλητη από πέρσι στου 474 εκατ. τόνους, αλλά το διεθνές εµπόριο προβλέπεται αυξηµένο, σε επίπεδα όµως που δεν θα ξεπεράσουν το περσινό ρεκόρ. Αιτία είναι οι αποστολές προς την Ανατολική Ασία που αναµένεται να ελαττωθούν.
Αντικατοπτρίζοντας µικρές αυξήσεις σοδειάς στους βασικούς παραγωγούς, η παγκόσµια παραγωγή σόγιας αναµένεται να σηµειώσει ρεκόρ φέτος, φτάνοντας τους 312 εκατ. τόνους.
 
πηγή: agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου