Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Να αποσυρθεί η απαράδεκτη Yπουργική Aπόφαση για τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών κάτω των 5.000 ευρώ

Την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης Yπουργικής Aπόφασης για τη διαβίβαση προς το ΚΕΑΟ των χρεών προς τα Ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού δεν μπόρεσε να υφαρπάξει τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΟΑΕΕ κάτω από την άμεση παρέμβαση Ομοσπονδιών και σωματείων, επιστρέφει με μια απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση, διαβιβάζοντας στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη των αυτοαπασχολούμενων προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ), ακόμα και τα χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.
Με τη νέα απόφαση, δίνει τη δυνατότητα στο ΚΕΑΟ να προχωρά σε αναγκαστικές πράξεις είσπραξης (π.χ. κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών), ακόμα και για μικροποσά, τα οποία δεν μπόρεσαν να πληρώσουν άμεσα ή να βάλουν σε ρύθμιση χιλιάδες επαγγελματίες.
Στο όνομα βελτίωσης των εσόδων για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών, βάζει στη μέγγενη των κατασχέσεων χιλιάδες μικροοφειλέτες (πάνω από 90.000 είναι οι οφειλέτες προς τον ΟΑΕΕ με ποσά κάτω των 5.000). Οδηγεί χιλιάδες μικρές, ατομικές επιχειρήσεις σε νέα αδιέξοδα, αφού το ΚΕΑΟ θα εισπράττει αδιακρίτως ακόμη και ποσά ακαθάριστα, που αφορούν τρέχοντα καθημερινά λειτουργικά έξοδα, με δεδομένο πλέον ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπέζης σταδιακά γενικεύονται.
Τα ψέματα της κυβέρνησης περί δήθεν στήριξης των μικρών ατομικών επιχειρήσεων αποκαλύπτονται. Αποδεικνύει ότι δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε, προκειμένου να επιτύχει τα περιβόητα ματωμένα πλεονάσματα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με αυτή της την κίνηση, για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνει το σταθερό προσανατολισμό της στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων και εισοδημάτων.
Οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, που έχουν οδηγηθεί σε συνθήκες ατελείωτης φοροαφαίμαξης τα τελευταία χρόνια, δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν.
Αρκετά μάτωσαν για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Καμιά αναμονή! Δεν σταματάνε αν δεν τους σταματήσουμε!
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στα χρέη και τα λουκέτα!
Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζομένων, με το ταξικό κίνημα. Με την αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά που βγαίνει ξανά στα μπλόκα, δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Έχουμε κοινά συμφέροντα, κοινό αντίπαλο. Ενισχύουμε την Κοινωνική Συμμαχία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Άμεση απόσυρση της πρόσφατης απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης για τα χρέη προς τα Ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς τον ΟΑΕΕ.
  • Αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους εδώ και τώρα όπως ισχύει και για τους αγρότες, τους εργαζόμενους. Αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο, προοδευτικά στο 45%.
  • Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς τον ΟΑΕΕ που να μην ξεπερνούν το 10% του καθαρού εισοδήματος. Πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των χρεών, διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου